Kongelige kroner til 2017-projekter i Randers

Der er stadig næsten et år til to af Europæisk Kulturhovedstad 2017 helt store projekter i Randers. Men arbejdet med henholdsvis den magiske forestilling ’Watermusic” og den nye oldtidsudstilling ”Livet ved Fjorden” har været i gang længe. Fredag den 18. november fik de to projekter så en anerkendelse og en økonomisk donation fra det danske kongehus. Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond støtter begge 2017-projekter med 100.000 kroner.

Forestillingen 'Watermusic' og udstillingen 'Livet ved Fjorden' har begge fået 100.000 kroner fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond

18. november 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

”Det er simpelthen fantastisk. Det er en stor donation, vi har fået og den er i høj grad med til at virkeliggøre Watermusic næste år. Vi er så glade,” siger Peter Westphael, leder af Randers EgnsTeater.

De 100.000 kroner til Randers EgnsTeater går til forestillingen Watermusic. Den 2. og 3. september 2017 forvandler Randers EgnsTeater industrihavnen i Randers til en spektakulær totaloplevelse. Den internationale sangerinde Oh Land komponerer musik og kor og spiller havets dronning i en fabelagtig fortælling om kærligheden mellem landet og vandet. Forestillingen byder på mytiske søvæsner fra havets dyb, pramdragerne der vandrer gennem den hemmelighedsfulde dis, åndeløs luftakrobatik og både i glidende dans over vandets mørke flade. Over 600 medvirker i forestillingen.

Det engelske dansekompagni Motionhouse, der internationalt har opnået stor anerkendelse, tager publikum med på en sansemættet rejse. Visuelle drømmebilleder skabes af multimediekunstnerne fra spanske Logela, mens et 300 mands stort kor supplerer ”Oh Lands” melodiøse lydunivers. Watermusic er ét ud af 12 udvalgte fuldmåneprojekter i det officielle program til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og bliver Randers’ indtil dato største enkeltstående udendørs kulturbegivenhed.

”Vi er så stolte af, at Hendes Majestæt Dronningen og Prins Henrik har valgt at give en donation. Vi betragter det som en stor anerkendelse af vores kunstneriske projekt,” siger Peter Westphael.

Museumschef Jørgen Smidt-Jensen fra Museum Østjylland er også en glad mand.

Oldtidsudstillingen, der har titlen Livet ved fjorden, kommer til at fortælle historien om oldtidens mennesker ved og omkring Randers Fjord set med helt nye øjne.

”Udstillingsprojektet er det største i museets historie, så der er behov for al den støtte, vi kan opdrive. Men pengene fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond er naturligvis med til at blåstemple projektet, og vi er fonden meget taknemmelige for støtten,” udtaler museumschefen.

Udstillingen Livet ved fjorden er planlagt til at åbne 7. oktober 2017.