Nyt projekt: lån en trehjulet elcykel af kommunen

Randers blev i maj måned kåret til årets Cykelkommune, fordi det er lykkedes at få flere til at cykle. Kommunen har blandt andet udlånt elcykler til borgere, der har mere end fem kilometer til arbejde. Det har været en succes, og derfor udvider kommunen nu projektet og udlåner trehjulede elcykler til borgere, der har svært ved at holde balancen.

09. september 2013 - Oprettet af Britt Møller

Mandag den 9. september overdrog Randers Kommune cyklerne til fem borgere i Hjælpemiddelhuset i Randers.  47- årige Anne Mette Andersen var én af de første, der kunne cykle hjem på sin lånte elcykel. Hun blev for 10 år siden ramt af en blodprop i hjernen, og siden dengang har hun ikke har kunnet holde balancen på en almindelig cykel:

”Det bliver skønt igen at sidde på en cykelsaddel og få frisk luft og vind i håret. Blodproppen medførte, at jeg fik nedsat funktion i højre side af kroppen. Desuden døjer jeg med dårlige knæ, og derfor vil jeg bruge cyklen til at optræne kroppen og få en bedre fysik,” fortæller Anne Mette Andersen, der arbejder som præstesekretær i Als og Øster Hurup kirker.

LÅN EN ELCYKEL 

Pedaltramp får blodet til at rulle

De trehjulede cykler bliver også hilst velkommen af Yvonne Gystoff fra Handicaprådet i Randers.

”Cyklerne vil give borgere med forskellige handicap mulighed for at komme rundt i deres nærområde. Desuden giver cyklerne øget velvære, fordi musklerne styrkes og blodet ruller hurtigere i årene,” forklarer Yvonne Gystoff fra Handicaprådet i Randers.

Det er Randers Cykelby, der står for udlånet af de trehjulede cykler.

”Randers Kommunes mission er at få endnu flere borgere op på cyklerne til gavn for sundheden og miljøet. Det gælder alle borgere uanset fysisk formåen. Derfor udvider vi nu tilbuddet til mennesker, der har problemer med at holde balancen på en almindelig cykel. De trehjulede cykler giver dem et skub til at få mere motion i hverdagen og giver dem samtidig øget mobilitet og frihed til at komme rundt i et større geografisk område” siger Birgit Berggrein, der er projektleder for Randers Cykelby.

Fakta

Randers Kommune har købt fem trehjulede cykler, som borgerne kan låne et halvt år ad gangen. Cyklerne er finansieret af Sundhed og Ældre i Randers Kommune

Susanne Solberg fra Hjælpemiddelhuset Agerskellet 22 i Randers kan svare på spørgsmål om udlån af cyklerne på mail: susanne.solberg@randers.dk