Kom til juleværksted for hele familien

Det er så småt blevet tid til at komme i julestemning, og på Randers Naturcenter kommer det – bogstaveligt talt – helt naturligt. Naturcenteret afholder igen i år det populære juleværksted, hvor alle interesserede kan lave juledekorationer, snitte trænisser, fremstille julepynt, drikke kakao omkring bålet og meget, meget mere.

05. november 2015 - Oprettet af Marie Have Qvist

Lørdag d. 14. november 2015 byder Randers Naturcenter indenfor og udenfor til det grønne juleværksted, hvor randrusianske familier kan fremstille adventskransen, hjemmets juledekorationer og alverdens andet julepynt fra naturens overdådige skatkammer.

”Vi står som sædvanlig klar med bunker af spændende naturmaterialer, og vi har træplader og ler til fri afbenyttelse. Man kan lave lys af bivoks på stedet for et mindre beløb, men man er også meget velkommen til at tage sine egne lys med,” fortæller Helle-Marie Taastrøm, som er leder af Naturcenteret.

Arrangementet er gratis, men ønsker man at lave birkestager, vokslys eller købe kakao, julemuffins, frugt eller kringle i julecaféen, er det en god idé at have lidt kontanter med.

Naturlig julestemning

Traditionen tro tænder Naturcenterets medarbejdere op i bålet, så duften af nybagte æbleskiver og klejner kan brede sig over naturcenteret.

”Vi krydrer vores klejner med lidt grønt fra naturen, og alle er velkomne til at få en smagsprøve på både de spændende grønne klejner og de traditionelle æbleskiver,” siger Helle-Marie Taastrøm.

En anden populær aktivitet er nisseværkstedet, hvor børnene kan snitte og male deres egne julenisser. Der er også mulighed for at fremstille en masse forskelligt julepynt – blandt andet juletræer af pil og juleuroer med perler eller kastanjer.

”Stemningen plejer at være helt fantastisk – folk hjælper og inspirerer hinanden, og der bliver fremstillet et væld af smukke juleting, der til en forveksling ligner dem, man kan købe i butikkerne,” siger Helle-Marie Taastrøm.

Arrangementet forløber fra kl. 10.00 til 14.00, og man er velkommen til at medbring en madkurv, som man kan nyde, mens man varmer sig omkring bålet. Elleve af naturcenterets ansatte og ni frivillige står klar til at hjælpe ved de forskellige aktiviteter.