Parade og paneldebat for frivillige

Gå med i optog for frivillige på Frivillig Fredag - Danmarks nationale frivillighedsdag, som foregår fredag 30. september 2016

Frivilligværket står klar til at sætte paraden i gang

21. september 2016 - Oprettet af Karen Balling Radmer

Foreninger og frivillige samles fredag 30. september 2016 til en frivilligparade, der går gennem Randers by. Den nationale frivillighedsdag skal markere hvor sjovt det kan være, at være frivillig. Dagen sluttes af med en paneldebat i biografen Nordisk Film. Paraden starter kl. 14.45 fra Frivillighedens Hus på Kirketorvet 2A i Randers og slutter ved biografen på Thors Bakke.

Frivilligparaden skal skabe mere synlighed omkring det sprudlende og fantastiske frivillige liv i Randers Kommune og samtidig vise, hvor sjovt man kan have det som frivillig, og hvor stærkt et fællesskab frivillige har med hinanden.

Parade og paneldebat

Paraden slutter ved Nordisk Film Biografer Randers på Thors Bakke. Her samles alle deltagere i en af salene til oplæg ved Knud Aarup og efterfølgende paneldebat. Knud Aarup er tidligere Social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune og tidligere direktør i Socialstyrelsen. Han arbejder nu som uafhængig agent i udvikling af velfærdssamfundet Danmark.

”Randers er en dejlig by. Den har masser af frivillige, som gør en vigtig indsats. Frivillighed løser imidlertid ikke de stadigt mere alvorlige sociale problemer, som vi har i samfundet. Velfærdssamfundet er ved at være et velfærdssamfund for de 80 %, hvor resten bliver efterladt på perronen. Det vil jeg gerne komme og fortælle lidt om og være med til at fejre Frivillig Fredag i Randers”, siger Knud Aarup.

Panel sparker debatten i gang

I panelet sidder Louise Høeg, formand for Socialudvalget i Randers Kommune, Vitus Jordan, formand for Medborgerskabsrådet og Erik Mouritsen, direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg. Tilhørerene i salen fra lokale foreninger og institutioner kan deltage aktivt i debatten og bringe deres meninger om frivilligheden i Randers på banen.

”Frivilligværket fortjener stor ros for at forny Frivillig Fredag med optog og paneldebat. Det er en inspirerende og godt tænkt blanding af gøgl og alvor, og jeg er sikker på, at det bliver en god måde at slå på tromme for de mange flotte og forskellige frivilligindsatser i Randers kommune”, siger paneldeltager Vitus Jordan.

I løbet af dagen vil der desuden være underholdning ved teatergruppen Kastalia, og Dansk Folkehjælp indleder seancen i biografen med uddelingen af prisen til Årets Folkehjælper.