Droner ind i kampen mod bjørneklo

Lodsejere og kommuner bruger årligt mange ressourcer på at bekæmpe invasive arter som for eksempel kæmpebjørneklo. Ved brugen af dronens muligheder for at se det hele lidt fra oven - koblet med kunstig intelligens og computerkraft, har randersfirmaet ProDrone i samarbejde med Hedensted og Randers kommuner igangsat et projekt, der skal gøre arbejdet med bekæmpelsen af bjørnekloen både billigere og smartere.

Skov- og landskabsingeniør Rasmus Hansen, Randers Kommune, besigtiger et par eksemplarer af den invasive bjørneklo efter naturmetoden. Snart får han hjælp fra luften, hvor en drone vil kunne fotografere, identificere og stedbestemme præcist, hvor selv spæde eksemplarer af bjørnekloen befinder sig.

29. december 2018 - Oprettet af Kim Brandt Thomsen

”I dag sker registreringen, opfølgningen og tilsynet ofte manuelt. Målet er, at vi kan levere et brugervenligt produkt, der automatisk identificerer, præcist hvor kæmpebjørnekloen findes og tilmed i så tidligt et stadie som muligt, så bekæmpelsen vil være mere effektiv. Interessen for projektet har været massiv, og de indledende faser tegner lovende,” fortæller Allan Ipsen fra ProDrone.