Randers bliver visionskommune for Bevæg dig for Livet

Randers Byråd har godkendt en 5-årig aftale med Danmarks Idrætsforbund og DGI. Aftalen betyder, at Randers bliver blandt de kommuner, der går forrest for at gøre Danmark til verdens mest aktive nation.

14. januar 2019 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. Det er målet i den nationale vision ”Bevæg dig for Livet”, som Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI står bag. Og Randers er valgt som en af de 15 kommuner, der nu skal gå forrest i indsatsen for at realisere visionen.

 

Flere aktive

På mødet den 14. januar har Randers Byråd godkendt en 5-årig visionsaftale mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Randers Kommune. Med aftalen forpligtiger Randers Kommune sig til at sætte gang i en række initiativer, der skal bidrage til at realisere den ambitiøse vision.

I alt indeholder aftalen otte indsatsområder, der involverer hele kommunen. Målet er samlet set at få flere idrætsaktive borgere i Randers Kommune. Særligt med fokus på at få de inaktive gjort idrætsaktive samt at der er flere borgere der dyrker idræt og anden motion i fritiden.

 

Royal opbakning

Bevæg dig for Livet er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie. Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI har investeret et trecifret millionbeløb i projektet, der foruden Randers Byråd møder opbakning fra bl.a. Christiansborg og H.K.H. Kronprins Frederik.

Ambitionen for Bevæg dig for Livet er, at 75 procent af danskerne i 2025 skal dyrke idræt, og at 50 procent af befolkningen skal dyrke idræt i en forening. Ved opstarten af projektet var status, at 68 procent af befolkningen var idrætsaktive, og 41 procent var medlem af en idrætsforening.

DIF, DGI og Randers Kommune underskriver formelt visionsaftalen i forbindelse med den årlige hyldest til idrætten i Randers; Sportsfejring 2018, der finder sted den 1. februar 2019 i Arena Randers.

Læs mere om Bevæg dig for livet Randers