Vingård i Sdr. Borup: Byråd giver grønt lys til planerne

På mødet den 10. december 2018 har Randers Byråd godkendt en køreplan, der kan gøre det muligt at bygge en 16 hektar stor vingård med tilhørende oplevelsescenter syd for Sdr. Borup.

10. december 2018

En vingård med blandt andet tilhørende butik, restaurant og hotel kan blive virkelighed. I hvert fald har Randers Byråd nu sagt god for en køreplan for at realisere det unikke projekt, som en lokal vinhandler står bag.

Ideen er at etablere vingården La Pampa på et 16 hektar stort område syd for Sdr. Borup. Arealet svarer til omkring 30 fodboldbaner, og med byrådets godkendelse af køreplanen, er der taget et afgørende skridt mod en realisering af projektet.

Der er dog fortsat et stykke vej før den første vinstok kan plantes. Først skal jorden i offentlig udbud så andre mulige købere også får mulighed for at byde. Når jorden er solgt, har køberen tre år til at få finansieringen på plads, inden Randers Kommune sætter gang i arbejdet med at få lavet en ny lokalplan. Den er nødvendig for, at det er tilladt at bygge en vingård i området. Og det er således først når lokalplanen er vedtaget, at selve byggeriet kan gå i gang.

Med byrådets godkendelse af køreplanen vil Randers Kommune nu forberede et udbud, så området på de 16 hektar jord kan blive sat til salg. Herefter vil Randers Byråd tage stilling til de indkomne købstilbud.