Teaterskolen Kastali’a klar med ni forestillinger

På Teaterskolen Kastali’a, der holder til i Underværket i hjertet af Randers, arbejdes der i denne tid på højtryk. Der prøves kostumer, findes rekvisitter og de sidste replikker skal på plads, så teatereleverne kan være klar med deres forestillinger. De 9 forestillinger spilles i Underværkets store sal fra mandag den 19. november til fredag den 23. november. Torsdag den 22. november spilles første del ”Når krybben er tom…” på Museum Østjylland midt i udstillingen af julekrybber og anden del ”Så bides hestene” spilles i Underværket. Udover aftenforestillinger spilles der også for skoler i dagtimerne.

29. oktober 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

"Vi er glade og meget stolte over igen at kunne præsentere en så bred og omfangsrig sæsonafslutning, og vi glæder os meget til at vise publikum vores ni meget forskellige teaterforestillinger, der er noget for enhver smag, fortæller Lisbeth Nielsen, der udover at være teaterskolens daglige leder også underviser på to af Kastali’as ni hold".

Den ultimative holdsport

"På Teaterskolen Kastali’a lærer eleverne noget om det dramatiske udtryk, men de lærer i høj grad også noget om sig selv. På Kastali’a lærer vi ikke eleverne at blive til noget, men at blive til nogen", siger Lisbeth Nielsen og tilføjer:

Teater er den ultimative holdsport. Alle har en betydning - specielt i den form for teater, der laves på Kastali’a. Her byder alle ind med deres personlige livserfaringer. Der arbejdes i små og store grupper, og alle er med til at skabe egen rolle og gruppens udtryk. Det er også sådan denne sæsons forestillinger er blevet til. Eleverne har budt ind med de emner eller arbejdsformer, de kunne tænke sig at arbejde med, ud fra dette har skolens undervisere tilrettelagt undervisningen. 

"Det er vigtigt, at vi voksne også er holdspillere, derfor er vi meget modtagelige for elevernes ønsker. Det er så vores opgave at hjælpe eleverne med at give deres idéer et scenisk udtryk. Resultatet er, at vi har nogle søde, skønne, rigtig seje, dygtige og talentfulde elever, som tror på sig selv og sine medspillere og det de laver, fortæller en stolt Lisbeth Nielsen, der står klar sammen med skolens øvrige undervisere og teaterskolens 140 børn og unge til at tage imod publikum i november."

Teaterskolen Kastali’a er en forening med lokaletilskud fra Randers Kommune. På Teaterskolen Kastali’a arbejdes der med alle former for børn og unge og der sættes stor pris på forskelligheden blandt eleverne. Det er med til at give rummelige, forstående og kærlige børn og unge, der vil opsøge skabende fællesskaber og blive aktive borgere. Vi kunne godt hoppe på talentvognen og satse på de få, men det gør vi ikke, fastslår Lisbeth Nielsen og fortsætter. Vi mener, at ALLE vores elever har et talent, det være sig som skuespiller, kreativ tænkende, social forstående, en super god kammerat, selvforståelse, ansvarsfuld, betragtende, igangsættende og alt andet som danner et godt menneske - vi anerkender og giver alle vores elever fokus, så de kan udvikle sig og blive aktive i deres eget og andres liv. Det ægte og uperfekte er i høj kurs i fremtiden, slutter Lisbeth Nielsen af med.

Læs mere om Teaterskolen Kastali’a og bestil billetter på www.teaterskolenkastalia.dk.

Om forestillingerne:

“Vilma Vilddyr”
Kastali’as yngste elever 8 til 11 år har improviseret scener og replikker frem, så selvom det bliver ”vildt” er der stadig mening med galskaben i deres version af Villy Vilddyr skrevet af Maurice Sendak.
Det er ikke altid nemt at være i en familie med en storesøster, der ikke gider én eller en mor, der har travlt med job og ny kæreste. Så kan man godt komme til at bide…
Vilma bliver sendt på sit værelse uden aftensmad, og pludselig vokser der en hel skov op, og Vilma tager båden til der, hvor de vilde ting bor. En forestilling om ensomhed, frygt, venskab, håb og ur-vildskab.

”Livets Træ”
I ”Livets Træ” følger vi i år 2318 en gruppe børn, som søger en bedre verden, hvor de grønne planter vokser, og hvor alle børn har en mor at putte sig ind til, når mørket falder på. Jorden er blevet en stor skraldeplanet, fordi vi mennesker kan godt lige plastik, tøj og smarte nye teknologiske dimser. Men hvad sker der, når vores ting går i stykker, og vi smider dem ud? Hvor bliver det af? Og hvem rydder det op?
Der bliver mere og mere skrald og affald i verden, og på et tidspunkt vil jorden være dækket af det.

”JEG KEEEDEEEER MIIIIIIIG!!!!!!!!”
15 børn keder sig! Og keder sig! OG KEDER SIG!!! De vender og drejer deres hjerner for at finde på, hvad de skal lave. Men fantasien lever jo af kedsomhed, så med ét tager fantasien over.
Kom med på en spændende og farefuld rejse gennem 15 børns fantasiverdener og oplev deres skøre påfund og fjollede væsner. Eleverne har arbejdet med, hvordan man kan kede sig på en scene uden at kede publikum. De har åbnet op for deres fantasi og leget alle scenerne frem.

”Det har jeg jo sagt”
Et ord er ikke bare et ord. Et ord kan siges på mange måder. Et ord kan skifte betydning alt efter betoning og sammenhæng. “Det har jeg jo sagt” er en leg med ord med forskellige betoninger og i forskellige sammenhænge. Denne sæson har de 16 børn arbejdet med nul-tekster. Det vil sige tekster, der får deres betydning i den sammenhæng, de bliver sat ind i. I forestillingen "Det har jeg jo sagt" bliver samme tekst udsat for en række forskellige situationer. Holdet har selv skabt de scener, som teksten er sat ind i.

”Det er ganske tvist”
Med udgangspunkt i det klassiske eventyr om fjeren, der bliver til fem høns. Men de seksten skønne skuespillere gør mere end det… de tager nemlig H.C. Andersens sladrende hønsegård op til nutiden og belyser de unge teenageres skønhedsidealer og følelsen af ikke at være gode