Skraldespandene juler i Randers

Når folk skal rundt i det særligt hyggelige og julepyntede Randers for at hygge eller shoppe frem til jul, venter der en helt speciel oplevelse ved byens skraldespande. Spandene er nissepyntede og lokker med julehilsner og julesange tomme gløggkrus og æbleskivebakker væk fra fliserne og ned i de julede spande.

Spraglenisserne har skruet op for julestemningen i de julepyntede talende skraldespande, der synger julesange.

22. november 2018 - Oprettet af Britt Møller

Den 23. november bliver 500.000 julelys tændt i Julebyen Randers. I ugen op til eventen har lokale nisser travlt med at puste julelyde og sange ind i 30 intelligente, julepyntede skraldespande i julebyen.

Sange og lyde i skraldespandene kommer fra både børn og voksne i Randers. De blev indtalt i oktober måned, hvor Randers Kommune i forbindelse med eventen ”Tak for skraldet” havde stillet et lydstudie op, hvor store og små randrusianere indtalte julelyde og sange. Det er nogle af de optagelser, der nu lyder fra skraldespandene:

”Randers har altid haft et særligt forhold til at julepynte. Det var den første by udenfor hovedstaden, som tilbage i starten af 1900-tallet hængte granguirlander i gaderne, og den første by udenfor hovedstaden, der i 1930 satte lys i guirlanderne. Nu bliver vi den første by, hvor de populære og intelligente skraldespande får julebeklædning og dermed bidrager positivt til julestemningen,”  siger Jesper Kaas Schmidt,  kommunaldirektør i Randers Kommune.

Se udsendelse fra TV2 Østjylland om de julede skraldespande

Han understreger samtidig vigtigheden af, at det er indbyggerne i Randers, der lægger stemmer til de nye skraldelyde:

”Vi har et fælles ansvar for at holde gaderne fri for skrald også i december måned. Det er der stor opbakning til, og derfor var det helt oplagt, at det er randrusianerne selv, der indtaler budskaberne,”  tilføjer Jesper Kaas Schmidt. 

Læs om indvielsen af de talende skraldespande i Randers