Sanseligt julemarked på GAIA

Lørdag den 17. november, kl. 10-15, afholder GAIA Museum og Akademi deres årlige og meget populære julemarked. Kunstnere og medarbejdere fra GAIA præsenterer farverigt pynt til juletræet, vinduet, pakkekalenderen, hoveddøren, mandelgaven – eller blot til ren og skær glæde og fornøjelse.

På GAIA’s julemarked den 17. november kan du blandt andet blive fotograferet til et julekort med sne.

06. november 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

På julemarkedet er der alt fra farverige lysestager til fuglehuse og foderbrætter fra GAIA Design, rammer og lærreder fra rammeværkstedet, samt unik og utraditionel julepynt fra det Kreative Værksted.

”På det Kreative Værksted er temaet i år; Julegrisen. Imens de på Design Værkstedet har arbejdet med små stykker drivtømmer, der er tryllet om til fantasifuld julehygge. Endelig kan afdelingen for fotografik præsenterer den unikke mulighed, at gæsterne kan købe et foto af sig selv eller hele familien, hvor der ovenikøbet bliver lagt sne på. Så er årets julekort også reddet”, siger museumsleder Anna Noe Bovin.

Original kunstoplevelse

Alle sanserne kommer i spil ved et besøg på GAIAs julemarked. I museets fantastiske samling kan man gå på opdagelse i outsiderkunsten – en kunst, der ofte er spontan, farverig og humoristisk. Man kan også besøge kunstskolen, GAIA Akademi, hvor man kan man få et indblik i kunstelevernes præstationer og blandt andet se, hvordan de har arbejdet med at skabe en fantastisk installation med Grønland som tema.

Motiverne til årets skønne julekort er udvalgt blandt elevernes arbejde, og der er naturligvis også mulighed for at købe et originalt kunstværk fra Akademiet med hjem.

Café GAIA Papaya disker op med lækker flæskesteg og risalamande, som kan nydes for 75 kroner fra kl. 11 og indtil, der ikke er mere i gryderne. Der vil desuden være æbleskiver, cookies og vaniljekranse og andre lækkerier til kaffen.

Hvad er GAIA?

GAIA Museum er et specialmuseum for den kunstart, der i Danmark er kendt som outsiderkunst. Denne kunstart bliver skabt af mennesker på kanten af en social normalitet. GAIA Museum har en fast kunstsamling, der rummer mere end 400 værker af danske og internationalt anerkendte outsiderkunstnere. Herudover er GAIA Museum en socialøkonomisk kulturvirksomhed drevet i samarbejde mellem ordinært ansat personale og mennesker med særlige behov.

På GAIA findes en unik museumsbutik, et salgsgalleri, et indramningsværksted, en medieafdeling, kreative værksteder, Café GAIA Papaya samt GAIA Akademi – en producerende kunstskole og uddannelsessted for mennesker med særlige behov.

GAIA er sekretariat for den europæiske forening for outsiderkunst EOA samt initiativtagere til og projektledere på flere EU-støttede projekter med kunstfagligligt og pædagogisk indhold. I forbindelse med Julemarkedet kan du også møde GAIA Museums Venner, der er en selvstændig frivillig forening med omkring 70 medlemmer, der bakker op om GAIAs aktiviteter og formål.

GAIA Museum Outsider Art har adresse på Lene Bredahls Gade 10, 8900 Randers C.