7 idéer til aktiviteter for børn i efterårsferien

Vi har lavet en liste med aktiviteter for børn. Så hvis du savner lidt inspiration til, hvad dit barn kan opleve i efterårsferien, så giver vi dig overblikket.

Nyd efteråret i Randers - der er mange gode oplevelser for dig og dine børn

08. oktober 2018 - Oprettet af Niklas Møller Jørgensen

BørneKultur Ugen byder på et overflødighedshorn af aktiviteter for børn i hele efterårsferien. Vi har kigget på programmet og lavet en liste med syv oplevelser, som vi har optur over. Nogle er kun for børn. Nogle kan voksne også være med til. Og så er det hele gratis.

Åbning af BørneKultur Ugen

Programmet byder både på hiphop til børn og ballet, hvor danserne er børn og unge. Hiphoppen står Anna Spejlæg og Johnny Ligeglad for, og de fortæller sjove historier om at fyre den af og gøre det, man har lyst til. De taler, rapper og synger med børnene - ikke bare til dem.

Åbningsaftenens balletforestilling står dansere fra Randers Balletskole for. De optræder med scener fra ALICE IN WONDERLAND – en ballet inspireret af Lewis Caroll berømte bog om Alices møde med den gale hattemager, den røde dronning og alle de andre forunderlige figurer.

Tid: Lørdag d. 13.10. kl. 13.00. Sted: Værket,Mariagervej 6, på Foyerscenen.

Tilmelding: Ingen og det er gratis. Arrangør: BørneKultur Ugen og Værket.

Find hele programmet for Børnekultur Ugen

Readathon – Non-stop læsning i 24 timer

Bibliotekets svar på ekstremsport hedder Readathon. Her kan dit barn hygge med en god bog eller måske endda flere. For Readathon går ud på at læse i 24 timer i træk – selvfølgelig med pauser som byder på spisning og forskellige happenings.

Alder: 13-20 år. Tid: Tirsdag d. 16. oktober kl. 12 til onsdag d. 17. oktober kl. 13.

Sted: Salen og biblioteket, Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, 8900 Randers C

Tilmelding: www.randersbib.dk

Arrangør: Randers Børnebibliotek. 

Eftersårsferie på Randers Naturcenter

Randers Naturcenters tilbud lægger op til, at du tager dit barn eller barnebarn med udenfor. I kan låne kikkerter og tage på fugletur. Eller låne et sæt fiskenet og fange smådyr i vandet. Sammen kan I også opleve naturcenterets dyr. Der er nemlig rundvisning med fokus på dyrene hver dag kl. 11.

Alder: Børn og deres familier Tid: Fra mandag d. 15 oktober til torsdag d. 18 oktober – alle dage kl. 10.00-14.00 Sted: Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers NV Tilmelding: Ingen Andet: Der tændes op i bålet, så medbring gerne noget I kan grille eller køb et pandekage-kit på Naturcenteret for 50 kr.

Arrangør: Randers Naturcenter.

En tur til ”Væk” - landet hvor affaldet forsvinder hen

Hvor bliver affaldet af, når skraldemanden har tømt skraldespanden? Og hvordan tryller vi dine tomme sodavandsdåser og leverpostejsbakker om til pengesedler? Det er nogle af de spørgsmål, som du kan få svar på sammen med de små poder, når Affaldsskolen viser rundt på Randers Affaldsterminal. Og der vil være masser af maskiner og store køretøjer at kigge på.

Bagefter åbner Affaldsskolens værksted, hvor du og dit barn sammen kan splitte en mobiltelefon ad. I kan også prøve kræfter med at lave en pung ud af mælkekartoner eller jeres egen halloween-flagermus.

Alder: Fra 5 år.

Tid: Mandag d. 15.10 og tirsdag d. 16.10. Kl. 10-12 med efterfølgende åbent værksted fra 12-13 samt kl. 13-15 med efterfølgende åbent værksted fra 15-16. 

Sted: Randers Affaldsterminal, Romalt Boulevard 64, 8960 Randers SØ. (Bemærk, at det er Randers Affaldsterminal og ikke Randers Genbrugsplads på Ørneborgvej!). Mødested er på i Skolestuen.

Tilmelding: Bindende tilmelding efter først til mølle princippet her.

Andet: Der er en del tung trafik på Randers Affaldsterminal. Derfor skal alle bære en af de udleverede trafikveste og følges med gruppen. Børn skal følges med en voksen. Det meste af turen foregår udendørs – klæd jer på efter vejret. Du skal gå og stå en del, så turen er ikke velegnet for gangbesværede. Arrangør: Affaldsskolen på Randers Affaldsterminal

Håndværker for en dag

Dit barn kan prøve at være frisør, smed og bogtrykker. Eller sivfletter, maler og murer. Håndværksmuseets frivillige hjælper dit barn med at prøve kræfter med de mange forskellige håndværksfag.

Alder: 6-15 år. Smedning fra 8 år. Tid: Tirsdag d. 16.10. og torsdag 18.10.– begge dage kl. 12.00-16.00.

Sted: Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16, 8900 Randers C (5 minutter fra busterminalen).

Tilmelding: Ingen. Andet: Medbring en bærepose til alle de ting, som dit barn for kreeret.

Arrangør: Museum Østjylland, Håndværksmuseet

Musik til de mindste – Mød Popsi og Guitar-Krelle

Har du helt små børn, så tjek Popsi og Guitar-Krelle ud. De hitter på Youtube med børnesange tilsat fagter og musikmotorik. De har haft 12 millioner views på Youtube, siden de startede med at lave videoer, så du kender dem måske allerede i forvejen. Nu kan du og dit barn opleve dem live på Randers Børnebibliotek.

Alder: 1-5 år. Tid: Torsdag d. 18.10.kl. 11.00-11.45. Sted: Salen, Randers Børnebibliotek, Stemannsgade 2, 8900 Randers C. Tilmelding: www.randersbib.dk. Arrangør: Randers Børnebibliotek.

Ukulele-workshop + koncert med JeppAnna fra MGP

Duoen JeppAnna spillede på hver deres ukulele, da de var med i MGP 2017. Nu tager de deres bedste tips og tricks med til Randers, så dit barn kan blive endnu bedre til at spille på det firstrengede instrument. Workshoppen kræver dog, at dit barn selv har en ukulele med, som kan bruges til workshoppen. Når fingrene er ømme, og forhåbentligt talentet lidt større, så tager JeppAnna selv ukulelen i hånden og giver en lille koncert, hvor de spiller deres nye sang ”Alene hjemme”.

Alder: 8-14 år. Tid: Lørdag d. 20. oktober kl. 11:30-13:00
Sted: Salen og biblioteket, Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, 8900 Randers C

Tilmelding: www.randersbib.dk Arrangør: Randers Børnebibliotek.