VM for schæferhunde

Den 3.-7. oktober bliver fodboldene gemt væk for en stund, mens firbenede fra hele verden indtager græstæppet på BioNutria Park Randers. Det sker, når Randers er værtsby for schæferhundenes verdensmesterskab i IPO og agility.

22. september 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

"Publikum kan se frem til en lang weekend i hundens tegn. Arrangementet er ikke kun interessant for schæferejere, men i virkeligheden for alle hundeelskere. Der vil være forskellige aktiviteter med hunden i fokus både på stadionet og rundt om i byen, " fortæller formand for Schæferhundeklubben Peter Maltha Larsen.

I løbet af de fire dage kan publikum opleve benhård konkurrence mellem hundene. De dyster i IPO og agility, som er to forskellige discipliner for konkurrencehunde. Agility er en sport med en række forhindringer, som hunden skal klare, mens IPO er en brugsprøve, der består af tre dele - lydighed, spor og forsvarsarbejde. 

Især IPO tiltrækker hundeførere fra hele verden. Flere af hundeførerne og deres hunde rejser over 8.000 kilometer for at deltage i konkurrencen. Blandt andet tæller nogle af deltagerne sydkoreanere, brasilianere og canadiere.

Dansk deltagelse

Nogle af deltagerne har derimod en overkommelig rejsetid foran sig, når de skal deltage i VM. Det er de fem danske deltagere og to reserver, som tilsammen udgør det danske landshold. Landsholdsdeltager og danmarksmester Hugo Skov spår en god placering til det danske hold:

"Alle på landsholdet har meget erfaring. Derfor tror jeg, at vi kan klare os godt til VM. Måske vi endda kan ende i top 3, hvis alt går godt. Vi har jo også en hjemmebanefordel, " siger han.

Det er ikke første gang, at danske hundeførere har kunne nyde godt af en hjemmebanefordel.

Tilbage i 2006 blev VM for schæferhunde ligeledes afholdt i Randers. Dengang dog på et stadion, der var under opbygning. Denne gang står Randers Stadion helt færdig og klar til at tage imod de mange hundeentusiaster fra nær og fjern.

Aktiviteter for både to- og firbenede

Det er langtfra udelukkende brugskonkurrencer, som publikum kan opleve i løbet af VM-ugen, som eventet varer. Også schæfere, der konkurrerer på skønhed og udseende, kan opleves på nært hold. Det sker, når Schæferhundeklubben Danmark afholder jubilæumsskue i anledningen af klubbens 100 års jubilæum.

Udover hovedarrangementerne på BioNutria Park, vil midtbyen også byde på forskellige aktiviteter, hvor hunde kan være med. Randers City arrangerer en række spændende aktiviteter d. 3-7. oktober. 

Find mere information om VM for schæferhunde i Randers 

VM for schæferhunde er planlagt gennem et samarbejde mellem Schæferhundeklubben Danmark og Randers Eventsekretariat.