Udvalgsformand og byrådsmedlem Leif Gade er afgået ved døden

Formand for Omsorgsudvalget og mangeårigt byrådsmedlem, Leif Gade, er tidligt mandag morgen afgået ved døden.

10. september 2018 - Oprettet af Karen Balling Radmer

”Det er med stor sorg, at jeg har modtaget beskeden om, at vores gode ven og kollega, Leif Gade, er død. Leif var en hædersmand, hvor pejlemærkerne var ordentlighed og integritet. Vi kommer alle til at savne Leif både som menneske og politiker, og personligt kommer Leifs bortgang til at efterlade et stort tomrum. Han var min gode ven, som jeg talte med næsten dagligt gennem mange år,” siger borgmester Torben Hansen.

Der er i dag byrådsmøde, som vil starte med, at byrådskollegaerne mindes Leif Gade.

Leif Gade blev første gang medlem af kommunalbestyrelsen den 1. januar 1994 i daværende Nørhald Kommune, hvor han sad i tre perioder frem til, at han i 2006 blev medlem af Sammenlægningsudvalget og fra 2007 medlem af byrådet for Randers Kommune.

Leif Gade voksede op i Udbyneder og arbejdede i en lang årrække på Dronningborg Maskinfabrik. Politisk var Leif Gade gennem alle år medlem af Socialdemokratiet.

I Randers Kommune har han haft en række tillidsposter og hverv. Her i blandt har han været formand for det daværende Arbejdsmarkedsudvalg og var formand for Omsorgsudvalget. Samtidig var han også gruppeformand for Socialdemokratiet. Han havde både posterne som formand for Omsorgsudvalget og gruppeformand frem til, at han i maj 2018 blev sygemeldt og kom i behandling for kræft.

I 2017 blev Leif Gade Ridder af Dannebrogsordenen for sit mangeårige virke som byrådsmedlem.

Leif Gade efterlader sig sin hustru Hanne Gade, to børn, børnebørn og oldebarn.