Ny viden og inspiration til børneområdet

Otte ledere fra børneområdet i Randers Kommune er netop hjemvendt fra Budapest. Her har de deltaget i den årlige EECERA-konference, der sætter fokus på den nyeste forskning på 0.-6. års området. Hovedtemaet for årets konference var børns læring og dannelse, familier og fællesskab.

06. september 2018 - Oprettet af Martine Fibiger

Organisationen EECERA, European Childhood Education Research Association, står bag den årlige konferencen, der sætter fokus på den nyeste forskning på 0-6 års området. Konferencen er den største af sin slags i Europa, hvad angår forskning på børneområdet.  

”Vi har fået spændende og ny viden med hjem, som giver inspiration til arbejdet på børneområdet,” fortæller Dorte Brøns, børnechef i Randers Kommune.

Konferencen, som fandt sted fra den 28.-31. august, bestod af en god blanding af workshops og oplæg. Oplæggene spændte bredt og handlede blandt andet om udendørs lege, musikalsk interaktion for børn og deres adgang til kulturelle aktiviteter, hvordan museer kan skabe oplevelsesfokuserede læringsmiljøer for børnehaver og hvordan bløde data kan præsenteres, så der kommer et nuanceret blik på børns vilkår, trivsel og læring.

På konferencen blev der også præsenteret mange indsigter fra den nyeste forskning på børneområdet. Ny forskning viser blandt andet, at børn er mest aktive sammen med andre børn, og at det vigtigste ved indretningen af legepladser er åbne arealer og stier frem for stationære redskaber.  

 ”Konferencen har efterladt os med mange positive indtryk og idéer. Nu skal vi i gang med at se nærmere på, hvilke områder vi kan have gavn af at arbejde videre med på både den korte og lange bane. Der er masser af spændende at tage fat på, og der er flere områder, som knytter sig rigtig godt til det arbejde, vi allerede er godt i gang med her i Randers Kommune," fortæller Dorte Brøns.