Ny gadebelysning i Randers midtby

Inden jul kan handlende i Randers centrum se frem til mere lys i gågaderne, da Randers Kommune går i gang med at udskifte den eksisterende gadebelysning med flere og mere miljøvenlige LED-lamper.

Håndværkere er i fuld gang med at sætte ny gadebelysning op i gågaderne i centrum af Randers

02. oktober 2018 - Oprettet af Britt Møller

Randers Kommune har i et par år været i gang med en omfattende opgradering af gadebelysningen i hele kommunen. Gamle kviksølvspærer er blevet udskiftet med LED-armaturer. Arbejdet med opsætningen af den nye belysning i Randers midtby begynder i begyndelsen af oktober i Brødregade og forventes at vare et par måneder:

”Jeg er meget tilfreds med, at arbejdet med at opgradere belysningen i hele kommunen snart er afsluttet. De nye gadelamper giver ikke bare en bedre belysning. De er også mere energivenlige og dermed bedre for miljøet,”  siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Højere master skal give færre påkørsler

De nye lysstandere på Kirketorvet, Rådhustorvet og i Brødregade er højere end de lysstandere, der tages ned i forbindelse med opgraderingen af gadebelysningen:

”Lastbiler, der leverer varer til butikkerne i midtbyen, er udfordret af gadebelysningen i de smalle gader.  Derfor er der i tidens løb sket påkørsler af lysstanderne. Det har betydet, at vi har været nødsaget til at fjerne nogle af lygterne. De bliver nu sat op igen. De nye standere bliver højere og stærkere end de gamle lygtestandere,”  forklarer Martin Højholdt, som er Randers Kommunes projektleder for udskiftning af gadelys.

Fakta

Opgraderingen af gadebelysningen i Randers Kommune sker som følge af et EU-direktiv, der betyder, at gamle kviksølvlyskilder i kommunen skal udfases.