Ny daginstitution i Langå skal ligge ved Langå Skole

Børne- og Familieudvalget har netop frigivet 15 mio. kroner til bygning af en ny daginstitution i Langå. Den skal ligge på Vennevej 1, hvor Langå Skole også har adresse.

06. september 2018 - Oprettet af Christian Skov

”Ved at frigive midlerne kan vi komme videre med processen hen mod en færdig institution. Her er det  vigtigt, at den nye institution tager afsæt i de ønsker og visioner for den nye institution, som er drøftet med medarbejdere og forældrebestyrelse i Langå. Det betyder rigtig meget, at man har fået medindflydelse på den institution ens børn skal gå i,” siger Anders Buhl-Christensen, formand for Børn og familieudvalget.

”Placeringen på Vennevej ved Langå skole er helt oplagt. Det kan bidrage til den gode overgang mellem institution og skole,” siger Anders Buhl-Christensen.

Randers byråd har i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2018 besluttet at afsætte 15 mio. kroner til at lægge tre små daginstitutioner i Langå sammen til en samlet institution på Vennevej 1, hvor der allerede ligger en institution.

Ved at frigive midlerne kan planlægningen af byggeriet fortsætte. Her vil både forældrebestyrelser, medarbejdere og ledelse blive inddraget undervejs. Selve byggeriet kan gå i gang i marts 2019, og det er planen, at børn og medarbejdere kan flytte ind i februar 2020.

Den tidsplan er tidligere godkendt af Børne- og familieudvalget.

Den nye daginstitution erstatter tre nuværende daginstitutioner i Langå: Rubjerg Børnehave, Børnehaven Fuglereden og Børnehaven Skovtrolden. Den ny institution får plads til mere end 100 børn.

Den præcise placering på Vennevej 1 er endnu ikke lagt fast. Valget af placering er en del af den planlægningsproces, som nu går i gang.

Download billede i fuld størrelse