Mange borgere melder sig til forum for Byen Til Vandet

Over 130 borgere har meldt sig til et forum for Byen Til Vandet, hvor de får mulighed for at komme med input og følge udviklingsprojektet på nærmeste hånd.

Over 130 borgere har meldt sig til et forum, hvor de får mulighed for at komme med input til planerne for Byen Til Vandet.

06. september 2018 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

"Jeg er glad for, at så mange borgere har tilmeldt sig det nye forum for Byen Til Vandet. Det er vigtigt, at borgerne er med til at forme fremtidens Randers, for det er jo dem, der skal bo og færdes i den nye bydel. Derfor får deres input også stor betydning," siger Torben Hansen, der er borgmester i Randers Kommune.

Vigtig stemme

Borgerne har primært tilmeldt sig Byen til Vandet forum i forbindelse med Randers Ugen, og planen er nu, at de skal mødes første gang inden efterårsferien. Her vil forskellige temaer som fx klimatilpasning og fremtidens boligformer blive debatteret - og inputtene fra mødet bliver brugt, når eksperter i 2019 skal lave tage det næste store skridt i projektet med at få byen til vandet. Det sker når tre teams af eksperter skal lave hver deres bud på en udviklingsplan for Byen til Vandet; altså den plan, der skal danne grundlag for realisering af projektet.

"De næste måneder bliver utroligt spændende, for det er nu, vi for alvor tegner linjerne for, hvordan vi får Byen Til Vandet. Jeg ser frem til, at forummet får mulighed for at tage aktiv del i det arbejde med gode input og perspektiver" siger Claus Omann Jensen, der er formand for udviklingsudvalget i Randers Kommune.

Man kan fortsat melde sig til og komme med input

De over 130 medlemmer af borgerforummet fordeler sig over hele kommunen og består af både unge, ældre og børnefamilier. Er man ikke blevet en del af forummet, er det fortsat muligt at tilmelde sig via hjemmesiden byentilvandet.randers.dk eller komme med input via facebook-siden "Fremtidens Byen til Vandet". Medlemmerne af forummet mødes for første gang 3. oktober kl. 18.30-21.00 på VIA University College i Randers.

Målet med Byen til Vandet er at forbinde byen med vandet i højere grad end i dag. Som Danmarks eneste flodby er mødet mellem by, natur og vand i Randers nemlig helt unik. Og byen har et stort uudnyttet potentiale for at blive Danmarks mest attraktive, naturskønne by, hvor naturen samler byen og vandet

Læs mere om Byen til Vandet og tilmeld dig Byen til Vandet forum på www.byentilvandet.randers.dk