Nu kan du se eller genopleve oplæg fra konference om Midtbyen

Lørdag 8. september 2018 kunne alle interesserede blive klogere på, hvordan Randers Midtby kan udvikle sig i fremtiden. Samtidig kunne de selv drømme med. Midtbykonferencen trak fulde huse til både oplæg, værksteder med plads til drømme om midtbyen og udstilling af ideer fra Designhøjskolen.

18. september 2018 - Oprettet af Karen Balling Radmer

Oplevede du ikke Midtbykonferencen – eller vil du blot have genopfrisket nogle af de mange gode oplæg? Nu kan du se oplæggene fra dagen på video. Her kan du få inspiration fra oplægsholdere og tilstedeværende, som kommer med deres bud på, hvordan fremtidens midtby i Randers kan se ud.

Hvordan lykkes midtbyen? 

Julie Holch fra Living Cities viser eksempler på, hvordan handelsbyer kan gentænke sig selv for at skabe stærke, levende midtbyer. Se oplægget.

Fra tom butik til mere byliv. 

Vejles Teknik- og miljødirektør, Michael Sloth peger på, at huske at byen er til for alle og til alt = kaos = by. Se oplægget.

Stigende efterspørgsel – efter det rigtige

Brian Andersen fra Randersarkitekten og Jesper Fangel fra Nybolig Erhverv diskuterer, hvad det betyder for Randers, at der lige nu skyder attraktive boliger op i bymidten. Se oplægget.

Vi vil have det hele med!

Kommunikationsrådgiver Henrik Byager giver sine bud på hvorfor midtbyen passer perfekt til fremtidens livsstil med fokus på muligheder, fællesskab og livskvalitet. Se oplægget.

Prøv det!

Karsten Thorlund fra Tegnestuen SLA viser hvordan midtbyens liv kan forandres og beriges gennem eksperimenter. Se oplægget.

Du kan se alle oplæg fra midtbykonferencen her.

Midtbykonferencen

”Randers byråd mener, at det er vigtigt at lave en udviklingsplan for midtbyen og har sat penge af til det. De fleste, jeg møder vil gerne have en stærk midtby. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad der kan få os alle hver især til komme i midtbyen. I dag samler vi nogle af de tråde, som skal føre til en udviklingsplan. Byrådet har også sat midler af til, at vi i forbindelse med udviklingsplanen kan lave 1-1 projekter og dermed undersøge om en ide virker. Alle tiltag handler om, at vi gør midtbyen endnu mere attraktiv,” sagde borgmester Torben Hansen ved åbning af Midtbykonferencen.

Konferencen bestod både af oplæg, dialog og ideudvikling. Her var både ønsker om flere grønne områder i bymidten, om  at det skal være nemt at tage ind til byen med børn og at være ung i byen. Det blev også drøftet, at evnen til at organisere og i fællesskab skabe gode byoplevelser er væsentligt. Efter midtbykonferencen fortsætter arbejdet med at udvikle en plan for midtbyen. Der vil fortsat være mange muligheder for at komme med input og opleve test af ideer undervejs. 

FOTOS fra Midtbykonferencen (kan anvendes med fotoakkreditering Randers Kommune)

Indtryk fra Midtbykonferencen

Værksted: Alle deltagere kunne sætte gule eller røde flag med ønsker for midtbyen. Et gult flag markerer noget, man gerne vil forandre for at få en endnu bedre midtby. Et rødt flag markerer noget, man gerne vil bevare også i fremtidens midtby.

Udstilling af Skandinavisk Designhøjskole, hvor eleverne har arbejdet med ideer til midtbyen.

Under konferencen var det også muligt at prøve drømmeapp'en som er skabt for at alle kan bygge med på drømmen om "Byen til Vandet" og dermed også om Midtbyen.