Velkommen til 21 nye lærerstuderende i Randers

Mandag den 27. august var første introdag for 21 nye lærerstuderende. Som noget helt nyt har VIA University College i år givet mulighed for, at man kan læse læreruddannelsen på campus i Randers. Dermed er det første år, at der starter et hold op med lærerstuderende i Randers.

28. august 2018

Hvis du spotter nogle grupper af unge mennesker, der fra mandag den 27. august går glade og forventningsfulde rundt i Randers by, så er det med stor sandsynlighed de nye studerende, som er startet på deres uddannelser. Og som noget helt nyt kan Randers i år byde velkommen til et hold lærerstuderende.

”Jeg er utrolig glad for, at læreruddannelsen nu også er i Randers. Det er med til at understøtte Randers som en stærk uddannelsesby. Samtidig er der i år kommet rekordmange ansøgninger til VIA’s mange uddannelser her i Randers, og det vidner om, at vi er en by, der kan tiltrække unge studerende. Derfor glæder det mig rigtig meget, at de studerende nu også kan vælge Randers som uddannelsesby, når det er lærerdrømmen, de går efter. Jeg ved, at Randers vil være en god vært,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Den første dag for de nye lærerstuderende begyndte med fælles morgenbrød og kaffe, hvorefter det gik løs med info-tsunami og ryste-sammen-aktiviteter i en skøn blanding. Onsdag den 29. august begynder undervisningen.

Flere læreruddannede til Randers

”Det er fantastisk. Det vil blandt andet betyde, at vi får flere studerende ud i praktik på vores skoler, og det har stor betydning for udviklingen af lærermiljøet her i Randers. Forhåbentlig har det også den betydning, at flere nyuddannede lærere vil søge stillinger rundt omkring i Randers Kommune, når de første dimitterer om fire år. Det er et stort plus for Randers, at vi nu kan uddanne egne lærere på campus her i Randers,” siger Steen Bundgaard (S), formand for skole og uddannelsesudvalget i Randers Kommune og fortsætter:

”Det er klart, at uddannelses-stationen er oprettet med det formål at skabe endnu mere kvalificeret arbejdskraft i Randers, og derfor synes jeg, det er utrolig vigtigt, at det nu er blevet en realitet, at vi kan hilse et hold unge studerende velkommen til Randers. Det vil blive en styrke for byens skoler og den faglige sparring”.

Læreruddannelsen på campus i Randers er etableret som en uddannelsesstation, som organisatorisk hører under læreruddannelsen i Nørre Nissum. Hele det første år af uddannelsen samt praktikforløbet og bachelorprojektet vil blive gennemført i Randers. Den resterende del af uddannelsen vil både komme til at foregå som netbaseret undervisning og med fysisk placering i Nørre Nissum. De studerende er alle fire år tilknyttet Campus Randers.