Spændende program for Demensugen 2018

Demensvenlig middag, naturoplevelser, foredrag og musikcafé. Det er blandt andet, hvad det nye initiativ Demensugen i Randers byder på i uge 38.

23. august 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

Som noget helt nyt er demensalliancen i Randers gået sammen om at arrangere en Demensuge i forbindelse med den internationale Alzheimerdag i uge 38.

Programmet er nu på gaden med en beskrivelse af de ni arrangementer, som alle interesserede kan deltage i. Der er muligheder for aktiviteter på alle hverdage i uge 38, og med undtagelse af en demensvenlig middag på Restaurant Skovbakken er alle arrangementer gratis.

Se programmet for Demensugen her

Vigtigt og meningsfuldt

Demensalliancen i Randers består af Alzheimerforeningen, Ældre Sagen, Randers Bibliotek, Randers Naturcenter, Museum Østjylland og omsorgsområdet i Randers Kommune. Sammen arbejder de på at gøre lokalsamfundet i Randers mere demensvenligt.

”For Randers Bibliotek er det meget vigtigt og meningsfuldt at deltage i demensalliancen. Biblioteket tilbyder blandt andet kulturelle arrangementer, gode lytte- og læseoplevelser samt hjælp til IT til personer med demens og deres pårørende. Randers Bibliotek deltager med et musikalsk arrangement i demensugen,” fortæller Birthe Hvid Iversen, teamkoordinator på Randers Bibliotek.

”Det er jo faktisk ikke nyt for museer at arbejde med reminiscens, men det giver noget mere, at vi arbejder så mange sammen i demensalliancen. I demensugen har vi arrangeret et arrangement i Håndværksmuseet, hvor pensionerede håndværkere kan fortælle om deres arbejdsliv, hvilket er noget, de fleste mennesker kan relatere til på en eller anden måde,” fortæller Lisette Berg Andersen, museumsinspektør på Museum Østjylland.