Science Camp Randers åbner for tilmeldinger – og en nyhed

For 8. år i træk åbner Science Camp Randers op for tilmelding til efterårets forløb. Som noget helt nyt har Science Camp Randers for første gang indgået et samarbejde med Videnskabsklubben, som udbyder to hold i efteråret.

30. august 2018 - Oprettet af Martine Fibiger

Nyt samarbejde med Videnskabsklubben

Som noget helt nyt åbner Videnskabsklubben for første år i Randers. Videnskabsklubben er et mentornetværk for børn og unge, som kan motivere og inspirere yngre generationer og skabe rollemodeller inden for naturvidenskaben. Klubben er udviklet af medlemmer af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

I samarbejde med Science Camp har administrerende direktør Rikke Schmidt Kjærgaard for Videnskabsklubben lavet et forløb i efteråret, som elever fra 4. og 5. klasse i Randers nu kan tilmelde sig. Her skal eleverne mødes med deres mentorer syv gange i perioden efter efterårsferien og frem til jul. Det ene hold skal arbejde med mikrober på Randers Statsskole, mens det andet hold skal arbejde med primatologi på Paderup Gymnasium. Klubben er målrettet unge, som brænder for at prøve at arbejde som miniforskere.

Tilmeldingen er åben nu og indtil d. 28/9 og sendes via lcr@randers.dk. Her kan du finde mere information om Videnskabsklubben.

Science Camps

Science Camps er henvendt til 4.-9. klasses elever i Randers Kommune, som gerne vil udvikle deres evner inden for naturvidenskab. Sidste år deltog 300 børn og unge i Randers. I efteråret begynder Science Camp for 8.-9. klasserne i Randers Kommune, mens 4.-7. klassernes forløb finder sted i foråret.

Der er nu åbent for tilmeldinger til efterårets hold. Her skal 8. klasserne blandt andet besøge Naturvidenskabernes hus i Bjerringbro og køre i Marslandskaber med robotter på Datalogisk Institut ved Aarhus Universitet. 9. klasserne kan se frem til tre dage på besøg hos science-talenterne ved Sorø Akademi. Her får de mulighed for at dykke ned i Newtons love. Forløbet afsluttes med, at teorierne bliver udfoldet i praksis, når eleverne skal udføre en række forsøg i Tivolis forlystelser. 

Efter jul bliver der udsendt indbydelser til forårets Science Camps for 4.-7. klasserne i Randers Kommune. 7. klasserne skal blandt andet bygge deres eget biogasanlæg og fordybe sig i mad, forædling og forskning på DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet, Foulum.

4.-6. klasse bliver tilbudt et forløb, hvor de skal mødes fire gange i løbet af foråret. Der prøves kræfter med de spændende faciliteter på Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro og der arbejdes på tre lokale skoler med raketter, kodning og svævefly.

Læs mere om alle Science Camp-forløbene og tilmeldingen her. 

Vil du vide mere?

Du kan kontakte nedenstående for nærmere information om Science Camp: 

  • Mette Givskov Hansen, Fagpilot i naturfag: 2974 5386 eller mett4542@rksit.dk
  • Katrine Hassenkam Zoref, projektleder ved Videnskabsklubben: 31345670 eller Katrine@videnskabsklubben.dk
  • Jens Madsen, Koordinator i Sciencecamp Randers Jens Madsen: 22535392 eller Jens.madsen22@skolekom.dk