OPRØR: Så meget sker der i naturen!

Randers Naturcenter er gået sammen med en masse foreninger i Randers Kommune, der har fokus på natur og friluftsliv, og lørdag d. 25. august inviterer de sammen til Natur- og Friluftsfestival på Randers Naturcenter. Formålet er at vise, hvor meget man kan bruge naturen i Randers Kommune til. Naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm kalder initiativet for et oprør.

17. august 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

Den mangfoldige natur i Randers Kommune indbyder til mange flere aktiviteter, end de fleste måske er klar over. Det har fået lederen af Randers Naturcenter til at sætte gang i et helt nyt initiativ.

”I samarbejde med 25 natur- og friluftsforeninger vil vi demonstrere, hvor meget man kan bruge naturen i Randers Kommune til. Lad os kalde det naturens oprør over, at den ikke bliver brugt nok,” smiler Helle-Marie Taastrøm.

Randers Naturcenter bliver på dagen omdannet til en markedsplads, hvor foreningerne står klar til at fortælle om deres aktiviteter og de naturområder, som de gør brug af. Blandt deltagerne er der amatørarkæologer, sportsfiskere, spejdere, ornitologer, havkajaksejlere og mange flere.

Natur- og Friluftsfestivalen foregår på Randers Naturcenter lørdag d. 25. august kl. 10.00 – 15.00 og alle interesserede er velkomne. Man må gerne medbringe madkurv, og der kan købes kaffe, te, kakao, kage og frugt på stedet.

Festivalstemning og naturaktiviteter

Med så mange natur- og friluftsforeninger samlet på ét sted, så er det næsten umuligt ikke at blive klog på, hvordan man kan bruge naturen i Randers Kommune på masser af forskellige måder. Derudover byder mange af foreningerne en smagsprøve på de aktiviteter, som de faciliterer til daglig.

Man kan blandt andet prøve kræfter med geocoaching, snitteaktiviteter, balance i kajak og orienteringsløb efter et nytegnet kort af området. Desuden inviterer naturcenteret på sejlture på Gudenåen. Friluftslopperne er også til stede, hvis man skulle have lyst til at købe brugt friluftsgrej til billige penge. Grejbanken stiller ligeledes op med informationer om, hvad man kan låne gratis af udstyr til ture i naturen.

”Jeg vil næsten garantere, at vores gæster går herfra med aha-oplevelser og masser af ny viden om, hvordan man kan gøre brug af vores mange skønne naturområder,” siger Helle-Marie Taastrøm.

 

Komplet liste med deltagere:

Visit Randers, Randers Orienteringsklub, naturfotograf Bjarne Riis Nygaard, Randersegnens Amatørarkæologer, Natur og Ungdom, Randers afdelingen, Brakvand.dk, Bæredygtig Randers, Mellerup Havkajak SMIFF, Grejbanken / Randers Ungdomsskole, Green Adventure, Ældresagen, Samrådet – spejderne, Randers Sportsfiskerklub, Permakultur Randers, Fjordfolket, Naturpark Randers Fjord, Dansk Ornitologisk Forening, Dansk Kolonihaveforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Historisk Værksted, Danmarks Jægerforbund, Byøkologisk Forening, Kogræsserlauget Randers, Naturkontoret, Randers kommune, Friluftsloppemarked, Randers Produktionsskole og Randers Naturcenter.