Nyrenoverede skodhoteller til rygere

Røde, gule og grønne skodhoteller skal i Randers Ugen lokke rygere til at tjekke deres cigaretskod ind på et skodhotel i stedet for at smide det på fliser og græsplæner. Initiativet er led i en kampagne, hvor lokale kiosker også uddeler gratis askebægre i lommeformat til rygere, når de handler tobak.

Skodhotellerne står klar på centrale adresser i Randers by, så rygerne kan tjekke deres skod ind på hotellerne og samtidig være med at til at holde byen ren..

07. august 2018 - Oprettet af Britt Møller

I 2017 havde Randers Kommune stor succes med at lokke rygere til at tjekke deres cigaretskod ind på skodhoteller, der var opstillet i Randers midtby. Nu har kommunen renoveret hotellerne med nye farver og iøjnefaldende cigaretskod på toppen af hotellerne. Som led i kampagnen stiller kommunen blandt andet et par skodhoteller op foran to kiosker, der deler lommeaskebægre ud til kunderne:

”Vi deltog også i kampagnen sidste år, og det gjorde en stor forskel. Vi fejede færre cigaretskod op på fliserne foran kiosken. Vore kunder har efterlyst lommeaskebægrene og skodhotellerne, så vi ser frem til at være en del af kampagnen igen i år,” siger Ove Jørgensen, der ejer kiosken, Kioskland i Dytmærsken i Randers.

Skodkampagner med synlighed og humor

Det er det kommunale projekt ”Ren Randers” der står bag opsætningen af de farverige skodhoteller. I maj måned rullede projektet en skodkampagne udover Jens Otto Krags Plads. Her blev der sat synlige cigaretlignende askebægre op på pladsen, ligesom trappetrinnene op til dagligvarebutikken Netto fik påmonteret sjove udsagn som ”Skod, når du er på toppen:”

”Synlighed og humor er vejen frem, hvis vi skal få rygerne til at skodde i askebægrene. Det viser erfaringerne fra vore kampagner. Derfor præsenterer vi de nyrenoverede skodhoteller i Randers Ugen og håber, at de også i år vil gøre en forskel og sætte fokus på problemet med cigaretskod siger Frank Nørgaard, formand for Teknik- og miljøudvalget i Randers Kommune. 

Flere synlige askebægre på jens Otto Krags Plads

Fakta:

De renoverede skodhoteller bliver sat op på Rådhustorvet, Dytmærsken, Justesens Plæne og på hjørnet af Kirkegade/Kirketorvet.

Kioskerne, Kioskland i Dytmærsken og City Kiosken på hjørnet af Kirkegade og Kirketorvet, samt Netto på Jens Otto Krags Plads tilbyder gratis lommeaskebægre til deres kunder.

De nye skodhoteller er led i Randers Kommunes affaldsprojekt ”Ren Randers. ” Projektets mål er at gøre Randers til en ren og attraktiv kommune ved at reducere mængden af henkastet affald i det offentlige rum. Det skal blandt andet ske ved at ændre borgernes adfærd og holdninger til affald med kampagner, aktiviteter og nye affaldsløsninger.

Randers Produktionsskole har lavet skodhotellerne i et samarbejde med det kommunale projekt Ren Randers.