Motion og fællesskab med familien

Randers Kommune arrangerer Familieidræt i Tronholmparken. Der er gratis træning fem weekender i træk. Første gang er i Randers Ugen, hvor alle interesserede kan træne med søndag den 12. august kl. 10.30-11.30.

11. august 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Familieidræt er den nye trend i den danske idrætsverden. Flere og flere foreninger udbyder hold, hvor far, mor og børn kan dyrke idræt og samtidig være sammen hele familien.

34 årige Tommy Bach har prøvet konceptet sammen med sin hustru og deres 6 årige datter i det sidste halve år.   

"Det giver et godt fællesskab i familien, frem for at vi skal bruge tiden hver for sig, når vi motionere, " fortæller Tommy.

Ideen om at prøve familieidræt opstod da datteren begyndte at interessere sig for forældrenes crossfit-træning.

"Det er meget sjovere at træne sammen hele familien. Det er leg, idræt og bevægelse. Og en ting er, når vi er til træning sammen, en anden ting er, at vi pludselig også kommer til at lave nogle af de samme ting derhjemme i weekenden - eller på plænen i sommerhuset i vores ferie. Det er ganske enkelt bare for sjovt," fortæller Tommy.

Hos Randers Kommune ønsker man at flere familier begynder at dyrke idræt sammen og tilbyder derfor Familieidræt i Tronholmparken. Der er tale om et slags pilotprojekt, hvor der over fem weekender bliver tilbudt træning for alle interesserede familier med børn i alderen 4 - 10 år.

"Familieidræt kan dyrkes at alle, men i første omgang har vi valgt at sætte en målgruppe på, at hensyn til de aktiviteter der er i træningsprogrammet. Men når det er sagt, så håber jeg både forældre og bedsteforældre møder op med børnene til en sjov time i parken, " siger breddeidrætskonsulent Jesper Jakobsen. 

Familieidræt afholdes i Tronholmparken kl. 10.30 - 11.30 på følgende datoer; søndag den 12. august, lørdag den 18. august, søndag den 26. august, søndag den 2. september og søndag den 9. september.

"Der er ingen tilmelding. Man møder simpelthen bare op. Og medbring gerne en madkurv, der kan nydes i parken efter aktiviteten, " slutter Jesper Jakobsen.