Der hamres løs på Korshøjskolen

Korshøjskolen har netop afsluttet en trivselsdag for skolens ældste elever, hvor C-skolen lagde bøgerne væk for en dag. Denne artikel er skrevet af elever i de ældste klasser efter en anderledes skoledag - en trivselsdag.

Skoledag på Korshøjskolen set fra en helt anden vinkel

31. august 2018

Af Emma og Camilla 8a, Rasmus og Emma 9b, Anna 7b, Magnus-Kiwi 7a og lærer Lilian N. Pedersen

Det store fælles gangområde for de ældste elever på Korshøjskolen ligger øde hen. Alle eleverne er i fuld gang med aktiviteter langt væk fra klasselokaler og skolebøger. Der hamres i skolegården, råbes i hallen og et hold seje, unge mennesker har kastet sig på deres mountainbikes for at komme på en udfordrende cykeltur i Romalt Bakker.

I skolens håndværk- og designlokale hjælper frivillige forældre nogle elever med at sy hynder til de pallesofaer, der samtidig er ved at blive bygget i skolegården. Eleverne har længe ønsket sig sofaer til deres fællesområder, og nu er de med til at lave dem selv.

En af de frivillige forældre er Malene. ”Jeg vil gerne hjælpe til, for det er vigtigt for eleverne at have nogle hyggelige omgivelser, ” siger hun. Stoffet til hynderne er blevet doneret af ”Finderiet” og Søren Lund Møbler, ligesom pallerne til selve sofakonstruktionen er doneret af lokale håndværkere som f.eks. Allans Gulvbelægning. Indmaden til hynderne har skolen fået af forældre.Vores udsendte reporter spurgte matematik- og tysklæreren Randi, der i dagens anledning er iført arbejdstøj og har hænderne og lommerne fuld af søm og skruer, om forventninger til dagen. ”Jeg har set rigtig meget frem til dagen, for jeg vil gerne have at gangene bliver pænere. Det er også et mål, at eleverne får mulighed for at bruge vores gangareal mere - både til undervisning og hygge. ” Randi rækker smilende en hammer videre.

Et værksted har fået interessant besøg af den professionelle fotograf Bo Amstrup, der også deltager frivilligt. ”Jeg synes, det er en spændende og sjov udfordring at fortælle unge mennesker om billeder. Det er dejligt at opleve, hvor meget de går op det. ”

Rigtig mange af Korshøjskolens ældste elever interesserer sig meget for sport – både i og udenfor skoletiden. Derfor er dagens største hold samlet i hallen, hvor formiddagen fyldes af fysisk aktivitet. ”Det er fint, at vi kan bryde skemaet og lave nogle aktiviteter på tværs af klasserne. Det styrker sammenholdet, ” siger matematiklæreren Jan Gammelgaard, der samtidig har travlt med at holde øje med hockeykampen.

Skolederen Jim Knudsen er glad for denne anderledes dag. ”Det er vigtigt for eleverne at lære hinanden bedre at kende og bruge skolen på en anden måde. For mange elever er en dag, hvor man i højere grad skal bruge hænderne end kigge i bøger både et pusterum og en mulighed for at vise nogle andre sider af sig selv. ”

”Jeg synes, det er helt vildt godt, at så mange vil støtte op om skolen, når vi har brug for det, ” siger Mads, der er på sportsholdet. Han holder en lille pause fra det spil Floorball, som foregår i baggrunden. ”Og så er jeg glad for at være kommet på sportsholdet, for det kan jeg bedst lide. ”

I eftermiddagstimerne afholdt 9. klasserne et alternativt OL for deres skolekammerater.