Ferie Camp giver pusterum for socialt udsatte

I uge 28 holder 1500 socialt udsatte og deres børn ferie på Langvang Idrætscenter. Landsforeningen af Væresteders årlige Ferie Camp bliver for andet år i træk afholdt i Randers.

05. juli 2018 - Oprettet af Christian Skov

I samarbejde med Arbejdsmarkedets feriefond og Randers Kommune giver Landsforeningen af Væresteder 1500 mennesker mulighed for at få en tiltrængt ferie og en indgang til et socialt fællesskab med Ferie Camp 2018.

”Når de socialt udsatte deler en så god oplevelse som Ferie Camp, så kan det være med til at give en oplevelse af, at livet kan blive bedre. Den gode oplevelse kan være et afgørende skridt for at bryde et negativt mønster i deres liv. Vi er utrolig stolte over, at vi i Randers Kommune bidrage til, at så mange mennesker kan tage del i det sociale fællesskab og holde ferie sammen,” siger socialudvalgsformand Charlotte Broman Mølbæk.

Hele 700 af deltagerne på årets Ferie Camp er børn, som kan få en ferieoplevelse, som deres forældre ellers ikke ville kunne give dem. Når de kommer tilbage i skolen, kan de fortælle gode historier fra deres ferie til deres klassekammerater.

Inspirerer til forandringer

På Ferie Camp er der også mulighed for at opleve musik, som fremføres af musikere som selv har oplevet et såkaldt vendepunkt i deres liv og har frigjort sig fra et misbrug. En populær genganger er Jacob Haugaard, der valgte livet frem for flasken for mange år siden. En anden er Jes Holtsø, der i en tidlig alder blev kendt som Børge i filmene om Olsen Banden. Han har været clean i snart 30 år efter at have haft et omfattende misbrug af narkotiske stoffer.
Sammen med alle de andre aktiviteter og sociale oplevelser, kan musikernes baggrund være med til at inspirere deltagerne på Ferie Camp til at lave ændringer i deres liv.

”Det har en særlig betydning for de socialt udsatte at kunne være med på Ferie Camp. Vi ved, at det for flere af dem er højdepunktet på året. Vi ser arrangementet som et springbræt, hvor man som deltager får et pusterum, som kan give plads til at tænke over et nyt perspektiv på sit liv. Derfor er vi også glade for samarbejdet med en kommune, fordi det er der, gevinsterne for den enkelte skal høstes,” siger Cliff Kaltoft, sekretariatschef for Landsforeningen af Væresteder.

Konkurrencer og Udsatte Legene

På Ferie Camp kan deltagerne være med til en række ferieaktiviteter som for eksempel koncerter, dans, sport, leg, fælles udflugter og meget mere. Et fast indslag er Udsatte Legene, og i år har deltagerne mulighed for at kvalificere sig til det europæiske Social Inclusion Games i Holland i uge 31. Med placeringen på Langvang vil der desuden i år blive konkurreret i atletik.

”Der er nogle helt andre muligheder ude på Langvang, som vi benytter os af, så vi i år har atletik, blandt andet med højdespring og længdespring. I år har vi også børne-OL, udover fodboldskole for børnene. Og endelig har vi fået en Plan B, hvis det mod forventning skulle blive dårligt vejr, da vi så kan trække ind i hallen og fortsætte,” siger Cliff Kaltoft.

Ferie Camp 2018 åbner mandag d. 9. juli, og alle interesserede er velkomne til at kigge forbi Langvang og nyde stemningen og musikken i hele uge 28.

Om Ferie Camp og Udsatte Legene

  • Ferie Camp er et ferietilbud til socialt udsatte og deres børn

  • Deltagerne kan være med til en lang række forskellige ferieaktiviteter, som fx fælles udflugter, musik, dans, sport, leg, kreative aktiviteter og meget mere

  • Udsatte Legene er et stort idrætsstævne for socialt udsatte. Det gennemføres af LVS´ idrætsorganisation Sport for Livet

  • Under Udsatte Legene kan man deltage i forskellige idrætsdiscipliner, blandt andet fodbold, badminton, petanque og høvdingebold

  • Deltagerne på Ferie Camp og Udsatte Legene er værestedsbrugere. De har sociale problemer som fx misbrug, hjemløshed, kriminalitet, helbredsproblemer, psykiske problemer, økonomiske problemer, ensomhed, ledighed og andet. Ofte en kombination af disse

  • Ved Ferie Camp og Udsatte Legene er der plads til alle. Det foregår på deltagernes præmisser og med ganske få regler. Dog er der kontrol med indtagelse af rusmidler.