3 fif til Naturpark Randers Fjord

Det er sommer. Det er varmt - og vi har alle sammen lyst til at være udenfor. Så hvad er mere oplagt end at tage en tur ud i Naturpark Randers Fjord? Men hvad skal vi lave? Hvad skal vi se? Vi har spurgt Randers Regnskov om 3 fif til, hvad man kan lave i Naturparken.

Kurator Ole Sommer Bach giver 3 fif til, hvad du kan opleve i Naturpark Randers Fjord

26. juli 2018 - Oprettet af Anne Mette Bakkegaard

Randers Regnskov synes også, at Naturpark Randers Fjord er et fantastisk sted. 

Vi fulgte derfor med kurator Ole Sommer Bach fra Randers Regnskov ud i naturen for at få hans fif til et godt besøg i Naturpark Randers Fjord. 

"Må jeg kun vælge 3", griner Ole Sommer Bach, "Det er jo så mange muligheder i naturparken. Men kun 3?" Ja, Ole du må kun vælge 3. Og her kommer de så: Regnskovens 3 fif til et fedt besøg i Naturpark Randers Fjord.

 1) Se naturen fra vandet.

Skal du ikke til Florida og se Everglades i år – så giver naturparken dig en enestående mulighed for at opleve ”de danske everglades” i Naturpark Randers Fjord. ”I naturparken kan du se de store deltaområder, sejle ind i mellem de små øer, opleve naturen leve mellem tagrør og siv– ja, i det hele taget opleve naturen fra vandet”, fortæller Ole Sommer Bach.

2)  Oplev naturens omskiftelighed

”Det bedste steder i naturparken, synes jeg", smiler Ole Sommer Bach, "er de områder i Naturpark Randers Fjord, hvor land og vand mødes, og der opstår særlige omskiftelige landskaber pga. tidevandet med skiftende saltindhold og temperatursvingninger. Du vil aldrig opleve en dag, som er som dagen før – der hvor land og vand mødes”, siger Ole Sommer Bach, ”der er virkelig mulighed for at opleve naturens omskiftelighed”.

3)  Fang din egen mad.

”En fantastisk ting ved naturparken er, at man kan fange sin egen mad”, siger Ole Sommer Bach. ”Fisk man selv har fanget smager bare bedre – og i naturparken er faciliteterne rigtig gode for at tage familien med på fisketur. Man skal bare huske at købe et fisketegn – og så kan man fiske løs”.

Fisketegn kan købes hos Miljøministeriet:  https://www.fisketegn.dk/fisketegn/common/setupAnglerFisherType.do

Naturparken og Randers Regnskov ønsker alle god fornøjelse ude i naturen.