Smid tøjet, ikke affaldet

En ny stander med affaldsposer med udsagnet ”Smid tøjet, ikke affaldet ” skal i fremtiden lokke badegæsterne på Udbyhøj Strand til at holde stranden fri for dåser, pizzabakker og æbleskrog.

Standeren med poser til affald byder badegæsterne velkommen ved indgangen til Udbyhøj Strand

07. juni 2018 - Oprettet af Britt Møller

Randers Kommune tager nu alternative midler i brug for at få strandgæsterne på den populære strand til at tage ansvar for deres eget affald. Derfor har kommunen stillet en stander op fyldt med poser til de besøgendes affald:

”Vi vil gerne gøre det nemt og enkelt for badegæsterne at holde stranden fri for affald.  De kan tage en pose med sig, når de ankommer og blot fylde posen op og smide den i den nærmeste affaldsspand, inden de forlader stranden,”  siger Jan Scheel, chef for Plan, Byg og Veje i Randers Kommune

Humor hjælper

Det nye initiativ på Udbyhøj Strand er led i det kommunale affaldsprojekt, Ren Randers. Projektet har i et par år sat fokus på henkastet affald i Randers kommune med nye affaldstiltag, events og kampagner, der skal få borgerne til at ramme skraldespanden:

”Vi har erfaret, at humor hjælper til at skabe opmærksomhed på problemet med affald, der ligger og flyder i det offentlige rum. Derfor beder vi badegæsterne med et glimt i øjet om at smide tøjet og ikke affaldet,” forklarer Jan Scheel.

 Flere affaldstiltag - Ren Randers

Flere synlige askebægre 

 Indvielse af talende skraldespande