Nu er det igen muligt at søge midler til bedre bredbånd

Har man ondt i bredbåndsopkoblingen og tager det lidt for lang tid at komme på nettet, så kan der være hjælp at hente. Regeringen har nemlig åbnet op for endnu en runde med bredbåndspuljen. Det gør det muligt for borgere og virksomheder at søge midler til at få bedre bredbånd til  lokalområdet.

28. juni 2018

Det er nu for tredje år i træk muligt at søge midler til bedre bredbånd gennem regeringens bredbåndspulje. Puljen blev søsat i 2016 med det formål at få udbredt hurtigt og stabilt bredbånd til områder i Danmark, hvor der er lange udsigter til opgradering af nettet.

I år er der flere penge i puljen, og så er der blevet ændret på tildelingskriterierne for i højere grad at målrette midlerne til landdistrikterne. Det betyder bl.a. at ca. 30.000 byzoneadresser i Danmark ikke længere kan søge midlerne, samtidig med at adresser i yder- og landkommuner vægter højt i den endelige bedømmelse. Og det kan komme projekter i Randers Kommune til gode, da det er en landkommune.

Bredbånd får stadigt større betydning for det gode liv på landet

Ændringerne i kriterierne for, hvilke projekter der får tilskud, giver altså i år adresser i Randers Kommunes landdistrikter bedre muligheder for at få tilskud til hurtigt og stabilt bredbånd. Og det kan være en vigtig ingrediens i forhold til at skabe rammerne for det gode liv på landet.

Formand for Randers Kommunes landdistriktsudvalg Lars Søgaard udtaler:

"Vi lever jo i en evigt foranderlig verden, hvor hurtige internetforbindelser reelt er blevet elektroniske motorveje for den måde vi udveksler information på. En hurtig og stabil internetopkobling er med til at gøre os mere fleksible, og muliggør f.eks. at man kan arbejde hjemmefra eller tage et fjernstudie.

For virksomheder kan det skabe effektivisering og dermed også bedre økonomi. Og kulturelt kan vi se, at flere og flere forsamlingshuse viser interesse i at afholde arrangementer med bl.a. streaming af foredrag og e-sports events. Det er alt sammen noget, der er med til at skabe et indholdsrigt liv på landet.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan man søger bredbåndspuljen så kan du kontakte Randers Kommunes Bredbåndskoordinator på mail: sbc@randers.dk eller tlf.: 8915 1151.