Gudenåløbet skydes i gang på Store Cykeldag

Danmarks smukkeste cykelløb, Gudenåløbet, ruller søndag den 10. juni på Store Cykeldag. Dagen fejres i hele landet med masser af cykelture. I Randers kan cyklister glæde sig til en unik naturoplevelse på to hjul rundt om Danmarks største flod.

01. juni 2018

Det er sjette år i træk, at Gudenåløbet finder sted. Løbet bliver skudt i gang af Morten Arnesen, der er kommerciel direktør for Randers FC og derudover kan bryste sig af at være Randersambassadør. Han ser frem til at cykle turen sammen sin kone og fire børn:

”Jeg og min familie har deltaget i Gudenåløbet to gange tidligere. Vi kender derfor ruten og glæder os til en aktiv naturoplevelse sammen med en masse andre cyklister, ” siger Morten Arnesen.

Læring for børn

Ruten er 27 kilometer lang. Den guider deltagerne rundt om Gudenåen på mindre veje med enkelte bakker og på naturstier langs åen:

”Børn får en masse ud af at deltage i Gudenåløbet. Udover stoltheden ved at kunne fortælle at de har cyklet 27 kilometer, lærer de, hvordan man begår sig i trafikken på mindre veje. Desuden lærer  de at bruge deres cykelgear optimalt, når bakkerne skal forceres,”  fortæller Morten Arnesen og uddyber:

”Først og fremmest er Gudenåløbet en aktiv folkefest, som jeg håber, at rigtig mange mennesker i alle aldre vil deltage i søndag den 10. juni.

Fakta

Gudenåløbet skydes i gang søndag den 10. juni klokken 13. Der er start og målsted ved IFA ´s klubhus i Stevnstrup. Adressen er Stationsvej 34, 8870 Langå.

Løbet er 27 kilometer lang. På ruten er der to pitstop med forplejning

Der er et tilmeldingsgebyr på 40 kroner for en voksen og 20 kroner for et barn under 10 år.

Tilmelding og betaling på  www.randerscykelby.dk

Deltagerne kan bestille en varm ret mad, der står klar ved mållinjen efter Gudenåløbet. Bestilling og betaling af mad på www.randerscykelby.dk 

Gudenåløbet arrangeres af Randers Cykelby i et samarbejde med idrætsklubben IFA i Stevnstrup.