Fortællinger og sejlads på Gudenåen

Randers’ historie er uløseligt forbundet med Gudenåen, som var en af Danmarks vigtigste transportveje før jernbanernes tid. Randers Naturcenter, Stadsarkivet og Museum Østjylland inviterer nu til et fælles arrangement med fokus på naturen og historien omkring Gudenåen i Randers. Der er mulighed for at få en sejltur Gudenåen og spise sin aftensmad under åben himmel.

14. juni 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

En sejltur på Gudenåen er en smuk naturoplevelse, som kun bliver bedre, hvis man krydrer den med historiske fortællinger og godt selskab. Formidlingen af natur og historie bliver som oftest varetaget af forskellige fagligheder, men i Randers går arkivarerne og naturvejlederne gerne sammen, når historierne om de tidlige tiders Randers skal fortælles.

”Vi inspirerer hinanden til en bredere faglig formidling og har det for øvrigt fantastisk sjovt sammen – det giver masser af energi og dynamik. Vi glæder os til at give interesserede borgere en god og lærerig naturoplevelse sammen,” siger Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Arrangement finder sted tirsdag d. 19. juni kl. 17.00 – 20.00 på Randers Naturcenter. Der er mulighed for sejlads med både Randers-kaagen ”Hjalmar Ussing” eller motorbådene ”Isfuglen” og ”Guldsmeden” undervejs og mellem fortællingerne. Det er blandt andet skipper Lars Maagaard, der er ved roret. Billetter udleveres efter ”først til mølle princippet” ved arrangementets start.

Hvis afbrændingsforbuddet bliver ophævet, bliver der tændt op på bålstederne, så gæsterne kan grille medbragt mad. Ellers er man meget velkommen til at medbringe en madkurv, som kan nydes under åben himmel imellem sejlturene og fortællingerne.