Ekstra indsats for at lappe alle vejhuller

Randers Kommune laver nu en ekstra indsats for at lappe alle huller i vejene i og omkring Randers. Målet er at komme omkring de huller, som kommunen kender til. Indsatsen er gået i gang i uge 26, 2018. Pengene til den ekstra indsats kommer fra den årlige pulje til at vedligeholde vejene.

29. juni 2018 - Oprettet af Karen Balling Radmer

”Vi tager 1 mio. kr. af midlerne og har sat dem af til at indkalde ekstra hjælp til at lappe huller i vejene. Den ekstraordinære indsats kører i to måneder, hvorefter vi forventer, at vi har lappet alle de huller, som forvaltningen kender til,” siger Frank Nørgaard, formand for Miljø og Teknikudvalget.

Det er firmaet YIT, som er hyret ind til i to arbejdsmåneder at lappe huller. Og mens kommunens egen driftsafdeling primært koncentrerer sig om at lappe huller nord for Gudenåen, så tager YIT sig af huller syd for Gudenåen og Nørreå. Indsatsen er netop gået i gang. I første omgang koncentrerer YIT sig om Vorup.

Viden om huller gennem Giv et praj

Randers Kommune får løbende et praj fra borgere, hvis der opstår huller i vejene.

”Giv et praj er en vigtig medspiller for borgerne, når de oplever uhensigtsmæssigheder, og det er et godt værktøj for kommunen, når vedligeholdelse skal planlægges. Så derfor skal man endelig benytte sig af app’en,” siger Frank Nørgaard.

Når en borger melder for eksempel et hul i vejen gennem app’en Giv et praj, så ryger henvendelsen direkte i kommunens driftssystem.

”Borgere i Randers og omegn har været virkelig gode til at melde huller ind i vores app ”Giv et praj”. Ud af 1000 opgaver som ligger her, er næsten halvdelen huller i vejene og skader i vejene. Det vil vi sige stor tak for. Det er nemlig umuligt for kommunen selv at holde øje med alle veje hele tiden, og vinter og tidligt forår kan være hårde ved vejene. Derfor er det netop brug for, at vi får et praj,” siger Jan Scheel, chef for Plan, Byg og Veje.

Driftsafdelingen lapper løbende huller i vejene, men de mange huller, der er opstået hen over foråret har gjort det umuligt at nå hele vejen rundt.

”Og det er altså ikke bare en lappeløsning. Vi beskytter vejene bedst ved at lappe hullerne nu, og så i øvrigt følge vores generelle plan for at lægge nye slidlag,” siger Jan Scheel.

I alt har Randers Kommune 1200 km. vej som skal løbende vedligeholdes.

Indsatsen er gået i gang i uge 26, 2018. Målet er, at YIT og kommunens driftsafdeling kommer omkring alle huller i og omkring Randers.

Det er muligt at give et praj om f.eks. huller i vejen på Randers Kommunes hjemmeside, eller ved at downloade app’en ”Giv os et praj – Randers Kommune”.