Byråd giver grønt lys til nye almene boliger i Sporbyen og på Thors Bakke

Opførelse af nye familie, ungdoms og ældreboliger i Sporbyen og på Thors Bakke rykker nærmere. På mødet den 18 juni godkendte Randers Byråd projekterne, der i alt omfatter 228 almene lejeboliger.

Visualiseringer - Sporbyen (tv) og Thors Bakke (th)

18. juni 2018 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Snart kan entreprenørmaskinerne for alvor komme i sving i Sporbyen og på Thors Bakke, så nye, almene lejeboliger kan skyde frem. På mødet den 18. juni har Randers Byråd således godkendt ansøgninger fra to boligorganisationer om at opføre i alt 228 almene boliger - 73 i Sporbyen og 155 på Thors Bakke.

I Sporbyen ønsker boligorganisationen Domea Randers at bygge 73 familieboliger i et etagebyggeri på op til fire etager. Det vil blive en blanding af 1-4 værelses lejligheder, der vil kunne tiltrække beboere i alle aldre og indkomstklasser.

 

101 ungdomsboliger på Thors Bakke

På Thors Bakke er det Nørresundby Boligforening, der har ansøgt om at bygge 36 familieboliger, 18 ældreboliger og 101 ungdomsboliger. Familie- og ældreboligerne vil komme til at ligge i de nederste ni etager i et 18 etagers højhus. De øverste etager bliver private ejerlejligheder, og i kælderniveau vil der blandt andet blive etableret en p-kælder.

De 101 ungdomsboliger vil blive bygget i en karré, der ligger i forbindelse med højhuset. Karréen vil blive opført, så den aftrapper fra 7 til 5 etager, og den vil blive etableret med en stor fælles terrasse og en p-kælder under sig.

 

Randers Kommune medfinansierer

De to projekter har en samlet anskaffelsessum på godt 330 millioner kroner. Og da der er tale om alment boligbyggeri, yder Randers Kommune et tilskud på 10 procent svarende til godt 33 millioner kroner. Pengene har Randers Byråd tidligere afsat til formålet.