Vi indvier krible-krableboksen i Randers

Randers Naturcenter vandt i efteråret 50.000 kr. til en nytænkt krible-krableboks, som alle borgere har adgang til via deres mobil. Lørdag d. 26. maj 2018 bliver boksen indviet med en festlig dag i krible-krabledyrenes tegn.

18. maj 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

I efteråret 2017 vandt Randers Naturcenter en konkurrence om at udtænke nye muligheder for kommunens borgere for at være aktive i naturen. Naturcenteret vandt med et forslag til en nydesignet krible-krableboks, som nu står færdig og klar til brug.  

”Tanken er, at alle borgere skal have adgang til at udforske den nære natur, selvom naturcenteret ikke holder åbent. Derfor kan man via sin mobil få adgang til at låne forskelligt udstyr til at udforske naturens herligheder. Boksen indeholder blandt andet fiskestænger, fiskenet og fangstglas,” fortæller Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Krible-krableboksen er opstillet på P-pladsen ved naturcenteret og kan benyttes døgnet rundt. Det er gratis at låne grejet, og man må bruge det i op til en uge.

Krible-krablesjov og kager med biller

Krible-krableboksen indvies lørdag d. 26. maj kl. 11.00 med taler, afsløring af boksens herligheder, et lille glas og krible-krablekager til alle deltagere. Naturcenterlederen beroliger med, at der ikke er rigtige biller i kagerne.

Naturcenteret holder åbent fra kl. 10.00 til 14.00 på dagen, hvor familier kan hygge med at lave tusindben, uldne larver, insektstøvsugere og mange andre sjove ting. Der er også mulighed for at bage pandekager og poppe popcorn over bål, og man er velkommen til at tage mad med til at grille over flammerne.

”Vi er vilde med at krible-krable med børn i Randers, og vi oplever en meget stor interesse. Børn er nysgerrige og vil bare så gerne ud og finde dyr og opleve den vilde verden. I uge 21 har vi inviteret 32 børnehaver til krible-krabledage og glæder os over, at institutionerne i hele Randers kommune bakker så flot op om projektet,” siger Helle-Marie Taastrøm.

Naturcenterets arrangementer er en del af det store krible-krableprojekt, der foregår i hele Danmark, og som er drevet af Naturvejlederforeningen med økonomisk støtte fra Nordea Fonden.