Vi er her for at være noget for hinanden

Kristen Poulsen Kristensen har været frivillig det meste af sit liv, og årsagen findes i en vigtig læring fra barndommen. Lige for tiden er han blandt andet bogven for Ella Vinther Sørensen – og både bøgerne og frivilligheden spiller en stor rolle i hans liv.

01. maj 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

Ella Vinther Sørensen har altid hygget sig med at læse forskellige magasiner og blade, men begyndte at fatte interesse for bøgerne på sine ældre dage. Det var en af hendes døtre, der gjorde hende opmærksom på muligheden for at få en bogven.

”Bøgerne er lige sagen. Jeg har snart læst alt fra Jane Aamund og Morten Korch, og nu skal vi tale om, hvad Kristen så skal finde til mig. Jeg bliver hele tiden klogere – Kris ved alt om bøger!” siger Ella.

De to har været bogvenner i snart tre år, og på den tid har Ella læst 140 bøger. De sludrer altid lidt, når bøgerne bliver hentet og leveret. Kristen har frabedt sig kaffe, og Ella kommenterer hver gang på, at han heller ikke spildte på sig selv denne gang.

At være bogven er et sammenfald af to store interesser for Kristen Poulsen Kristensen. Væggene i hans hjem er dækket af bøger, som både han og hans kone læser, og frivillighed har altid været en stor del af Kristens liv af en ganske særlig årsag.

At give en gave

Da Kristen var kun ni år gammel, oplevede han den store sorg at miste sin far. Ikke længe derefter stillede hans mor ham et spørgsmål, der har været med til at definere hans liv.

”Kristen, hvorfor er vi sat her på jorden, spurgte hun. Hun havde selvfølgelig ikke regnet med, at hendes niårige søn kunne svare på spørgsmålet, som hun derfor selv besvarede med: Det er vi for at være noget for hinanden,” fortæller Kristen og fortsætter:

”Det er ikke en pligt for mig at være frivillig. Det er en god oplevelse, og specielt når man kommer til en med et humør som Ellas. Jeg har det sådan, at det er skønt at få en gave – men det er endnu bedre at give en,” understreger Kristen Poulsen Kristensen.

Hvis man godt kunne tænke sig at være frivillig eller få en bogven, så kan man kontakte frivilligkoordinator Dorte Pedersen på tlf. 51 54 66 94 eller mail dop@randers.dk.