Randers med i ny europæisk kulturregion

Samarbejdet mellem de 19 kommuner og regionen i Region Midtjylland fortsætter på kulturområdet efter sidste års kulturhovedstadsprojekt - Aarhus 2017. Borgere og besøgende kan glæde sig til en bred vifte af spændende kulturoplevelser i det kommende år, når Europæisk Kulturregion følger op på succeserne fra kulturhovedstadsåret.

02. maj 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Med Europæisk Kulturregion får borgerne og kulturaktørerne i regionen en ny, fælles platform, der informerer om kulturoplevelser i regionen samt inspirerer til og støtter samarbejde på tværs af kommunegrænser og kulturinstitutioner. I alt skal 125 udvalgte arrangementer i hele Region Midtjylland styrke identiteten som kulturregion og udvikle de gode samarbejder, som er en vigtig del af arven fra Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Programmet byder både på eksisterende og nye kulturoplevelser samt videreudvikling af højdepunkter fra Aarhus 2017.

Hos Fonden Aarhus 2017 er glæden over fortsættelsen af samarbejdet også stor:

”Det regionale samarbejde var en af de stærkeste egenskaber ved kulturhovedstadsprojektet. Jeg er derfor rigtig glad for, at det fortsætter i fremtiden til gavn for både borgere og kulturaktører i regionen, og jeg ønsker Europæisk Kulturregion held og lykke de kommende år,” siger Rebecca Matthews, administrerende direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Sommerfestival i 2019

Udover de mange events inviterer Europæisk Kulturregion i juni 2019 til en stor, samlende kulturfestival på tværs af regionen i uge 23 og 24 med temaet ”Genopdag/Re-discover”, der trækker tråde fra Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017s tema ”Let´s Rethink”. Der afholdes desuden også et årligt kulturforum med oplæg og debatter, som skal give næring til endnu flere samarbejder og eksperimenter med kulturen i front.

I sidste uge offentliggjorde Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 de foreløbige resultater af kulturåret, der med en omsætningsstigning på 1,2 milliarder kroner i private virksomheder og skabelsen af knap 2000 nye fuldtidsjobs i regionen viste, at det kan betale sig at arbejde sammen på kulturområdet. Derfor er Randers-borgmester og formand for Kommunekontaktrådet (KKR) i Midtjylland, Torben Hansen, også begejstret over, at den nye regionale kultur-platform er kommet godt fra start.

”Kulturbyåret gav os en saltvandsindsprøjtning til at prøve nye former for samarbejde af på tværs af kommunerne og viste os, at borgerne er villige til at rejse på tværs af kommunegrænser for at få gode oplevelser. Ambitionen med Europæisk Kulturregion er at kunne give borgerne i alle 19 kommuner endnu flere fremragende kulturoplevelser," siger han.

Følg med på:

www.facebook.com/Kulturregion 

www.kulturregion.dk