App’en LIVA hjalp Gerda: Tabte 15 kilo

Gerda Kirstine Kristensen er en af de cirka 165 borgere i Randers Kommune, der har brugt app’en LIVA som redskab til vægttab. Hun sætter sine egne mål og får støtte og sparring fra en diætist på Randers Sundhedscenter. Efter et halvt år har hun tabt 15 kilo og fundet frem til en livsstil, hvor hun trives og kan holde vægten.

07. maj 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

”Det var så let for mig at tabe 3-5 kilo, men så stod det pludselig stille – og så tog jeg langsomt de samme kilo på igen,” fortæller Gerda Kirstine Kristensen om sine gentagne forsøg med vægttab gennem årene.

Det er en helt klassiske historie, og diætisterne på Randers Sundhedscenter hører den igen og igen.  

”Stort set alle, der arbejder med vægttab, vil opleve en periode, hvor det står stille eller går den forkerte vej. Så er det meget let at give op, og det er der rigtig mange, der gør,” fortæller diætist Tina Halvorsen.

I efteråret 2017 introducerede Randers Sundhedscenter et online sundhedsforløb med app’en LIVA, hvor borgere med et BMI over 30 kan få hjælp og støtte til vægttab fra en diætist. Der er stor interesse for at deltage, og flere borgere har brugt app’en og vejledningen til at opnå det ønskede vægttab. En af dem er Gerda Kristine Kristensen.

Vil du vide mere om LIVA - klik her

Ikke noget hokus-pokus

Når man melder sig til et forløb med LIVA, så får man et indledende møde med en diætist, hvorefter kommunikationen foregår via app’en. Her kan man følge sin vægtkurve og søge råd og vejledning, når man har behov for det.

”Jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke var mine hovedmåltider, der var noget galt med – det var alt det, jeg spiste indimellem. Og så gik det op for mig, hvor lidt jeg brugte mine ben. Nu har jeg slidt min første skridttæller op og købt en ny, så jeg kan sikre mig, at jeg går minimum 6.500 skridt om dagen,” fortæller Gerda Kristine Kristensen.

Hun bruger LIVA som et redskab til at holde fokus på vægttabet og til at få hjælp, når det ikke går så godt.

”Gerda er et rigtig godt eksempel på en person, der får rigtig meget ud af LIVA. Hun reflekterer over, hvad der giver mening for hende, og hun søger hjælp og støtte, når hun kører fast. En af styrkerne ved app’en er, at man altid får individuel rådgivning. Ellers arbejder vi faktisk bare med de officielle anbefalinger på området – det er ikke noget hokus-pokus,” siger Tina Halvorsen.

Silkekjolen passer igen

For et halvt år siden vejede Gerda Kristine Kristensen over 90 kilo. Nu er hun meget tæt på sin idealvægt, og hun anbefaler forløbet med LIVA til alle med samme udfordringer, som hun selv havde.

”Folk kan næsten ikke tro det, når jeg fortæller, at forløbet er helt gratis. Flere i min omgangskreds har meldt ud, at de også kunne tænke sig at prøve det,” fortæller hun.

Selv har Gerda afleveret en masse tøj til genbrug, fordi hun ved, at hun ikke kommer til at bruge tøj i de store størrelser mere. Til gengæld sætter hun pris på, at hun har gemt noget af det tøj, som hun ikke har kunnet passe i mange år. For nylig kunne hun iklæde sig en silkekjole, der ikke har været i brug i otte år.

”Den eneste ulempe var, at jeg måtte undlade at have min skridttæller på mig til festen – den kunne simpelthen ikke sættes fast nogen steder på silkekjolen,” smiler Gerda Kristine Kristensen.