Suppe, sang og dans mod ensomhed

I uge 17 er der fokus på fællesskabet omkring måltidet i hele landet. Det er Folkebevægelsen Mod Ensomhed, der gentager succesen med Danmark Spiser Sammen, og Randers Kommune bakker op med et stort arrangement for alle interesserede.

09. april 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

Mandag i uge 17 bliver der dækket op til en hyggelig eftermiddag med suppe, fællessang, dans, kaffe og kage i Fritidscenteret, og alle randrusianere er inviterede. Der er Ældre Sagen, Madservice Kronjylland og Randers Kommune, der står bag arrangementet, som er en del af det landsdækkende initiativ Danmark Spiser Sammen.

”Ingen skal føle sig alene, hvis de ikke ønsker det. Heldigvis er der masser af tilbud og fællesskaber for ældre i Randers, og det er et arrangement som dette med til at sætte fokus på,” siger Dorte Pedersen, frivilligkoordinator i Randers Kommune.

Over hele landet er der arrangementer med fællesspisning i uge 17, og man kan finde en oversigt på hjemmesiden www.danmarkspisersammen.dk.

En vej til netværk

”Vi ved, at der er mange ældre, der savner at være en del af et fællesskab, og her tilbyder vi en mulighed. Vi lægger op til en hyggelig eftermiddag, hvor man kan spise et billigt og godt måltid sammen med andre. Det kan både være med nogen, man kender godt i forvejen, eller man kan være sammen med nogen, man aldrig har mødt før. Der er plads til begge dele,” understreger Dorte Pedersen og fortæller:

”Vi holdt et lignende arrangement sidste år, hvor der både var deltagere, som kom med en ven under armen, men også nogle, der for nyligt var blevet alene, eller som bare savnede et netværk – og så tog de derfra med invitation til næste fællesarrangement.”

Det koster 30 kr. at deltage i arrangementet, der foregår mandag d. 23. april 2018 mellem kl. 13.00 og 16.00 i Fritidscenteret. Man kan tilmelde sig fra d. 13. til d. 19. april i caféerne på kommunens ældrecentre eller i Ældre Sagens kontor i Odinsgade på hverdage fra 10 til 12. Tilmelding kan også ske via overførsel til reg.nr. 6187 og kontonr. 0000136107. Navn skal oplyses ved kontooverførsel.