Randers Rundt på Rickshaw

En cykelkaravane bestående af seks rickshawcykler med frivillige i sadlen og ældre borgere på ladet har kørt Randers rundt på tre dage. Initiativet er en del af Cykling Uden Alders projekt med det formål, at alle skal have mulighed for at komme ud at cykle.

12. april 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

I løbet af tre dage med vekslende aprilvejr fik ældre borgere på otte forskellige plejecentre i Randers Kommune mulighed for at komme med på turen ”Randers Rundt på Rickshaw”.

Idéen er opstået i forbindelse med Cykling Uden Alders projekt ”Alle Skal Ud at Cykle”, der afholdt første workshop i Randers d. 6. april 2018.

”Projektet handler om at få flere ud på cyklerne og give beboerne nogle gode oplevelser i hverdagen. Vi oplever, at de ældre nyder at komme ud og se, hvad der sker i byen, og at de kommer hjem med godt humør,” siger Pernille Høgh, aktivitetsmedarbejder på omsorgsområdet i Randers Kommune.

På de ældrecentre, hvor cykelturene med de frivillige cykelpiloter i en længere periode har været en del af hverdagen, udtaler personalet, at det har givet beboerne et løft og en øget livskvalitet.

”Både borgere og personale kan være en smule skeptiske overfor projektet, men det er kun indtil de har prøvet det og oplevet, hvor skønt og givende det er,” fortæller Pernille Høgh.

Randers Rundt på Rickshaw startede i smukt solskinsvejr mandag d. 9. april 2018 på Lindevænget og gik til Svaleparken, Tirsdalen og Vorup Plejehjem. Tirsdag d. 10. april kom cykelkaravanen til Dronningborg Aktivitetscenter, Rosenvænget og Bakkegården, og onsdag d. 11. april fortsatte cykelturen med endnu et besøg på Lindevænget, inden rundturen blev afsluttet på Kollektivhuset.

Vil du være frivillig på ældreområdet? Læs mere her