Per og Annette tager skraldet

Søndag den 22. april går Per Christensen og Annette Petersen på jagt efter henkastede dåser, papir og cigaretpakker sammen med andre beboere fra Løvenholmvej i Randers. Beboerne deltager i Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling, fordi de gerne vil tage ansvar og gøre en forskel i deres boligområde.

Annette Petersen og Per Christensen håber, at mange beboere på Løvenholmvej vil deltage i affaldsindsamlingen søndag de 22. april.

16. april 2018 - Oprettet af Britt Møller

Søndag den 22. april går Per Christensen og Annette Petersen på jagt efter henkastede dåser, papir og cigaretpakker sammen med andre beboere fra Løvenholmvej i Randers. Beboerne deltager i Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling, fordi de gerne vil tage ansvar og gøre en forskel i deres boligområde.

Landsindsamlingen finder sted over hele landet den søndag 22. april.  Annette Petersen ser frem til at bruge en formiddag på at samle affald:

”Der ligger ikke meget affald og flyder i vores boligområde, for vi har mange affaldsspande og gårdmænd, der holder området pænt. Vi bakker op om affaldsindsamlingen, fordi vi gerne vil sende et signal til beboere i alle aldre, at vi har et fælles ansvar for at holde vores dejlige område rent og pænt,”   siger Annette Petersen.

Udover at samle affald på hele Løvenholmvej har beboerne også planer om at fylde poserne med affald i nærområdet:

”Vores boligområde ligger naturskønt ved skov og bæk. Eftersom mange af os flittigt bruger områderne, tjekker vi selvfølgelig, om der også ligger affald og flyder der,”   fortæller Annette Petersen.

Kendt affaldsindsamler

Per Christensen bor også på Løvenholmvej og deltager i indsamlingsdagen søndag den 22. april. I sin fritid er han aktiv i frivilliggruppen ”Hold Randers Ren.”  Han er derfor blevet et kendt ansigt i Dronningborg, fordi han ofte samler affald i bydelen:

”Det har heldigvis en effekt, at jeg går rundt og samler affald. Jeg har mindre skrald i posen, end jeg havde for et par år siden. Forhåbentlig er det fordi, at folk ikke vil være bekendt at smide affaldet, fordi de ved, at det er mig, der samler op efter dem”, siger Per og tilføjer:

”Jeg glæder mig til den dag, hvor jeg kan gå en tur med hænderne i lommerne.”     

Randers Kommune bakker op om indsamlingen

Randers Kommune bakker op om affaldsindsamlingen søndag den 22. april ved at indsamle det affald, som borgerne har samlet.  Via appen ”Gi et praj” under kategori, Fortove og pladser, under Element- Affald, under Emne- Henkastet, kan man tage et billede af affaldet og evt. skrive en kort tekst. Så vil det indsamlede affald blive hentet mandag den 23. april. 

Fakta om indsamlingen

Søndag den 22. april afholder Danmarks Naturfredningsforening en årlig affaldsindsamling i naturen, ved strandene og i bynære områder

Har du lyst til at deltage i indsamlingen i Randers Kommune søndag den 22. april, kan du via hjemmesiden www.affaldsindsamlingen.dk oprette dig som indsamler eller deltage i en indsamling.

Alle genbrugspladser i Randers er åbne søndag den 22. april.