Originale Shu-bi-dua-musikere klar til folkelig åbning af Randers Ugen 2018

Når festugegæsterne åbner Randers Ugen 2018 bliver det med kiks fra lommen. Lige præcis som dengang Shu-bi-dua var den røde tråd på toppen af danskernes festivalsommer. Randers Ugen 2018 finder sted i dagene den 10.-18. august og begynder med en weekend i musikkens tegn på Justesens Plæne ved Gudenåen. Her kan du udover Hardinger Band blandt mange andre også opleve Hjalmer Larsen, Michael Learns To Rock og Lis Sørensen.

Hardinger Band åbner Randers Ugen 2018 (pressefoto)

11. april 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Tre af medlemmerne fra Shu-bi-dua har sammen med to af landets bedste musikere inden for de sidste to år skabt stor succes med at spille mere rockede udgaver af de gamle Shu-bi-dua-sange. Med Michael Hardinger og Jørgen Thorup i den vokale forgrund spiller Hardinger Band gamle Shu-bi-dua klassikere som "Vuffelivov", "Hvalen Hvalborg" og "Stærk Tobak".

"På Justesens Plæne er der plads til op mod 10.000 festugegæster. Og med Hardinger Band har vi fundet et stort folkeligt musiknavn, der kan skabe den helt rette stemning til Randers Ugens åbningskoncert. Det bliver uden tvivl årets folkefest, " siger eventchef Mette Bertelsen.

Bandet selv lover også en fest: "Og som ved tidligere tiders Shu-bi-dua koncerter, er det helt i orden at medbringe kiks i lommen - så længe der bli'r sigtet efter benene, " tilføjer Jørgen Thorup med henvisning til "Hvalen Hvalborg". 

Hardinger Band spiller udover de velkendte sange også sange fra det nye album "Sym-fo-19", der indeholder Shu-bi-dua-numre, der aldrig tidligere har været udgivet.

Inden det storslåede Shu-bi-dua-show har Kim Larsens søn Hjalmer varmet publikum godt op til folkefesten. Festen begynder fredag den 10. august kl. 18.30, hvor første navn på scenen bliver et af 90'ernes største hjemlige rock-succeser "Nikolaj & Piloterne". De vil varme publikum op med genhør som "Vicky", "Har Det Fint" og "Kommer nok hjem". Bandet har naturligvis også den nye sang "Pis og Papir" med på repertoiret.

Randers Eventsekretariat sørger for gratis entré til Randers Ugens åbningskoncert 2018, fredag aften den 10. august på Justesens Plæne.

Open Air-koncert lørdag den 11. august

Folkefesten fortsætter dagen efter, hvor Randers Ugens venner er klar med årets Open Air-koncert fra kl. 15 til 01.  Her vil Lis Sørensen være den første artist på scenen.

"Hun har været ønsket af mange festugegæster," fortæller Leif Bressum fra Randers Ugens Venner. "Lis Sørensen har været en del af dansk musik, siden hun var ganske ung. Hun har fulgt sin egen generation lige fra de selv var unge, blev forældre og til nu, hvor også børnebørnene lytter med. Det bliver helt sikkert en fantastisk start for alle aldersgrupper ved Randers Ugens Open Air.

Lørdagens næste store musiknavn har været i branchen næsten lige så længe.  I år kan Michael Learns To Rock fejre deres 30 år jubilæum. De har gennem årene toppet hitlisterne i mere end 15 lande og solgt millioner af albums og singler - først og fremmest i Skandinavien og Asien.

"Koncerten i Randers er et af bandets få store danske udendørs sommerkoncerter. Og vi er meget stolte over at præsentere Michael Learns To Rock under Randers Ugen 2018," siger Leif Bressum.

Lørdagens Open Air-koncert slutter af med endnu en folkefest, når henholdsvis Sømændene og Johnny Madsen indtager den store scene ved Gudenåen. Billetsalget til Open Air-koncerten er i gang. En billet i forslag koster 250 kroner + gebyr og kan købes på www.randersfest.dk

I mere end 40 år har Randers Ugen været årets kulturbegivenhed for lokale borgere og gæster. Det er ikke nogen tilfældighed. Den årlige festuge er Danmarks største brugerskabte festuge med mere end 500 arrangementer inden for musik, kunst, teater, sport og meget mere. Randers Ugen 2018 finder sted i dagene den 10.-18. august.

Programmet for Randers Ugen 2018 bliver løbende offentliggjort på www.randersugen.dk.