Ny sæson på EgnsTeater

Traditionen tro skal der nok blive kø ved billetlugerne, når Randers EgnsTeater 2. maj åbner for billetsalget til den kommende sæson, hvor der virkelig er noget for enhver smag.

Fra forestillingen Kroppen: Af Bådteatret, Pressefoto

24. april 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

24 forskellige voksenforestillinger, ni familieforestillinger og fire teater-workshops for børn. Der er masser af oplevelser at hente i programmet for den kommende sæson på Randers EgnsTeater.

Sæson 2018/2019 begynder i Randersugen med en af dansk scenekunsts grand old men, nemlig komiker, skuespiller, musiker og meget mere: Tommy Kenter. I enmandsforestillingen ”En komikers tragiske bekendelser” kommer man tættere på kunstneren end nogensinde før.

Hvad er det egentlig, der har ført en sund lille dreng til at stå og krænge sin sjæl ud hver aften foran en masse fremmede mennesker? Og hvad er det grinet gør ved os som mennesker? Alt dette og meget mere kan man blive klogere på i selskab med den særdeles erfarne scenekunstner, der også sætter sig til klaveret i løbet af aftenen.

Fire sjove mænd

En anden komisk begavelse med en hel del erfaring i rygsækken er Flemming Jensen. Sammen med tre af landets førende stand up’ere - Omar Marzouk, Sebastian Dorset og Michael Schøt - indtager han scenen sidst i september med det satiriske og stærkt underholdende show ”De Frelste Synger”.

Her kommer firkløveret med deres forskellige indfaldsvinkler til tiden store politiske og eksistentielle spørgsmål iblandet helt almindeligt fjolleri.

Jul på skibsværftet

Årets juleforestilling for hele familien er en genopsætning af ”Historien om Bella”. Den musikalske og hjertevarme forestilling handler om den fattige unge pige Bella, der bor i en lille by i bjergene. Hendes hverdag foregår på familiens skibsværft med hårdt arbejde.

Men så opdager Bella, at hun er i besiddelse af et sjældent sangtalent. Et talent, der både kan gøre hende elsket, rig og berømt. I den lille by er der dog både venner og fjender, og hun må sande, at mange ønsker at få del i hendes lykke. Men mon ikke det ender, som en rigtig juleforestilling for hele familien helst skal.

En Reumertnomineret hest

Sæsonen sluttes af i maj 2019 med Randers EgnsTeaters egen forestilling ”Hesten”, der, da den havde premiere i 2010, blev nomineret til landets fineste teaterpris, en Reumert. Den er nu blevet genopsat med de oprindelige skuespillere, Lisbeth Knopper, Morten Bo Koch og Finn Rye.

Tre aftener i streg kan man opleve hesten Joys strabadser under 1. verdenskrig og de mennesker, den påvirkede. Efter forestillingerne er der aftertalk med de medvirkende og instruktør Kurt Bremerstent.

Se mere på www.randersegnsteater.dk

Internationale spradebasser

Sidste sæson væltede publikum næsten ned ad sæderne af grin, da den Newzealandske mestermimer Trygwe Wakenshaw gav den fuld gas i forestillingen ”Kraken”. Han vender nu tilbage med endnu et vanvittigt show kaldet ”Nautilus”. Det skal ikke forklares, det skal bare opleves.

Og han er ikke den eneste ekstraordinære internationale scenekunstner, der besøger teatret i den kommende sæson. I januar bliver publikums grænser og bornerthed testet, når en mand i en rød dragt udspændt med balloner går på scenen som ”Red Bastard”. Denne underlige eksistens tager fat på de løgne, vi hvisker vores elskere i ørene. Det bliver helt sikkert pinligt. Og helt sikkert underholdende.

Også noget for de små

Der er sædvanen tro også masser af gode teateroplevelser for de små i sæsonprogrammet. Blandt andet ”I nattens lys” fra Teater Refleksion, der er et anerkendt børneteater fra Aarhus med en særlig evne til at skabe poetiske og finurlige sceneoplevelser for de små og deres voksne. Den kan du opleve i marts 2019.

Allerede i januar går teatrets egen Nanni Lorenzen på scenen i forestillingen ”VÆK?”, der handler om ting og tanker, der bliver væk og glemt.  ”VÆK?” Er produceret af Randers EgnsTeater og skabt i tæt samarbejde mellem Nanni Lorenzen og instruktør Kurt Bremerstent.

Som et nyt tiltag i år, kan man købe billetter til familieforestillinger på et børneabonnement. Det betyder, at man får rabat på alle billetter til familieforestillinger, hvis man køber billetter til flere end to familieforestillinger i den kommende sæson.

Billetsalget starter 2. maj klokken 13 på teatret med en billetfest, hvor der vil være kaffe og lidt sødt til ganen. Og godt med bemanding til at tage imod bestillinger.