Forårsfestival: Idrætsdag for børn med særlige behov

Glæde ved bevægelse og samarbejde er i fokus, når børnene kaster sig ud i forskellige idrætter som parkour, roning, fodbold, E-sport og ultimate.

Forårsfestival med både udendørs og indendørs idrætsaktiviteter

25. april 2018 - Oprettet af Martine Fibiger

Firkløverskolen har netop afholdt årets forårsfestival, hvor børn med særlige behov har kunne prøve forskellige idrætter af. Næsten 200 børn deltog i arrangementet, der også blev afholdt sidste år. Børnene kommer fra Firkløverskolen, Oust Mølle Skolen og Vesterbakkeskolen, som er de tre specialskoler i Randers kommune.

Benny Petsch, der er arrangør af forårsfestivalen, fortæller, at instruktørerne til forårsfestivalen har haft fokus på at skabe de bedste rammer for aktiviteterne ved at tage særligt hensyn til elevernes behov for organisering.

”Børnene har brug for struktur og faste rammer i deres hverdag. Derfor er det vigtigt, at rammerne er på plads, når børnene skal afprøve de aktiviteter, som foreningslivet byder på. Vi har sørget for grundig forberedelse af eleverne samt en fast base, så der er mulighed for, at eleverne kan trække sig tilbage, hvis de får brug for det,” fortæller Benny Petsch.

Lokalt samarbejde

Festivalen blev afholdt i samarbejde med lokale foreninger, som er mødt op med instruktører, der kan motivere og skabe glæde for idrætten. Dét at lokale idrætsforeninger er med til at afvikle aktiviteterne, bringer flere positive aspekter med sig, fortæller Benny Petsch.

”Instruktørerne fra foreningerne er med til at give børnene motivation og glæde for idræt. Børnene er mere på, når de laver aktiviteter med instruktørerne, og selvom de er trætte sidst på dagen, så giver dagen dem god træning i sammenhold og samarbejde. Det er god social træning for dem,” fortælle Benny Petsch.

E-sport indgår også som en del af programmet til forårsfestivalen

Udover at børnene har fået en god og bevægelsesfyldt dag, så skaber dagen grobund for samarbejde mellem skolerne og foreningerne. Firkløverskolen har tidligere haft forløb i skoletiden med foreningerne Randers FC, Randers Roklub og RGF.

”Idrætsfestivalen og forløbene med foreningerne har haft den effekt, at flere af børnene er startet til foreningsidræt. Foreningerne har fået et indblik i børnenes behov for struktur, mens børnene har kunne afprøve idrætterne,” fortæller Benny Petsch.

Bag projektet står Gadeidræt, som er støttet af Nordea-fonden, samt Randers Kommune. Gadeidræt er en platform, der tilbyder økonomisk støtte og rådgivning til projekter inden for gadeidræt.

De instruktører, der introducerer børnene til aktiviteterne, kommer fra en række lokale foreninger RgF, Randers Roklub, MTB Randers, Randers FC, Randers Freja Atletik, Batiste co., RKS, DFSU, Randers Cimbria, AK Frem samt enkelte instruktører fra andre idrætter.