Cykelkampagne skubber glasfirma i sadlen

Sundhed og fællesskab er i fokus i maj måned for en flok ansatte i glarmestervirksomheden Svane Glas i Randers. De har for første gang meldt sig til den landsdækkende cykelkampagne ” Vi cykler til arbejde, ” og de ser frem til en måned med masser af pedalkraft:

Holdkaptajn, Marianne Ax ,med krøller og cykelhjelm, har truet sine kolleager med, at hun henter dem på cykel om morgenen, hvis de tager bilen i stedet for cyklen i kampagneperioden. Jan Filtenborg Nielsen står til højre for Marianne Ax på billedet.

23. april 2018 - Oprettet af Britt Møller

”Jeg har været ansat i firmaet i fem år og har i alle årene haft en plan om at cykle til arbejde. Det er i alt blevet til sølle 10 cykelture på fem år. Det skal der laves om på.  Derfor har jeg overtalt mine kollegaer til at deltage i cykelkampagnen, så nu har jeg ikke flere undskyldninger for at tage bilen i stedet for cyklen til jobbet,” siger Jan Filtenborg Nielsen.

Kampagnen ”Vi Cykler til Arbejde” ruller hvert år i maj måned på mange arbejdspladser i hele Danmark. Formålet med kampagnen er at få flere til at springe på jernhesten til jobbet. De ansatte på Svane Glas glæder sig til en aktiv måned i sadlen:

”Hvis det ikke regner for meget, har jeg intentioner om at tage cyklen hver eneste dag til jobbet i maj. Jeg håber også, at kampagnen giver mig motivation til at fortsætte med at cykle flere dage om ugen, når kampagnen er slut. Både fordi jeg gerne vil være sundere, men også fordi jeg støtter et renere miljø og ønsker mindre trængsel på vejene i Randers,”  forklarer  Jan Filtenborg Nielsen.

Holdkaptajn henter kollegaer på cykel

Marianne Ax er holdkaptajn i kampagneperioden for de aktive ansatte i Svane Glas. Hun cykler hele året rundt til jobbet som kontorassistent i virksomheden:

”Jeg nyder at cykle til arbejde, fordi jeg sidder foran en skærm hele dagen. Cykelturen giver mig mulighed for at få masser af motion og frisk luft. Samtidig slipper jeg for at sidde fast i en bilkø, ” siger Marianne Ax.

Cykelholdet på virksomheden har lavet aftaler om, at de skal cykle hver dag i kampagneperioden. De må kun tage bilen, hvis det regner:

”Som holdkaptajn skal jeg jo registrere og holde øje med, hvor mange cykeldage mine kollegaer tilbagelægger i maj.  Eftersom vi jo gerne vil vinde nogle præmier, har jeg for sjov truet mine kollegaer med, at jeg henter dem om morgenen og slæber dem op ad Mariagervej, hvis de pjækker,” siger Marianne Ax.

Fakta

Den landsdækkende kampagne ”Vi Cykler til Arbejde” ruller i hele maj måned 2018.

Det er nemt at tilmelde sig ”Vi Cykler til Arbejde.” Man skal blot samle et hold af 4-16 kollegaer, og tilmelde sig på kampagnens website 
www.vcta.dk

Deltagerne kan vinde flotte landsdækkende præmier, ligesom Randers Cykelby støtter kampagnen med lokale præmier. De hold, der har flest cykeldage, kan vinde en kulturel oplevelse på Værket, middage på en restaurant og biografture.