Officiel hyldest til grandprix-Rasmussen

Fredag formiddag den 16. marts blev Jonas Rasmussen fra Langå modtaget officielt af borgmester Torben Hansen på det Gamle Rådhus i Randers. Det skete for at give en lykkebringende hilsen forud for Eurovision Song Contest til maj i Lissabon.

16. marts 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Rasmussen vandt i februar det danske melodigrandprix med sangen "Higher Ground", der skilte sig ud med sit vikingen-tema. I Langå hvor Jonas Rasmussen bor, har der i sin tid også levet vikinger. Der er rejst adskillige runestene på egnen.  En af dem er i dag endda udstillet på Museum Østjylland i Randers.

Borgmester Torben Hansen overrakte en gave til Rasmussen, der i sagens natur også var inspirereret af vikingetiden. Det var et Thorshammer-smykke og en flaske mjød.

Smykket er et kopi af det smykke, som blev fundet i en gammel vikingegrav ved Enghøj Kirke i 1998. Dermed er det et stykke lokalhistorie, som Rasmussen nu kan bære, når han skal forsvare de danske farver i Lissabon.  

Den lokale og regionale presse fik lejlighed til interviewe Jonas Rasmussen. Udover at stå på grandprix-scenen er han kendt som en stærk underviser på Scenekunstskolen ved Kulturskolen i Viborg. Ligesom han nyder stor respekt som teater- og skriveværkstedsunderviser ved Aarhus Teater Læring. Rasmussen er desuden turné-aktuel med teaterkoncerten "Time Of My Life”, der hylder de mest populære engelske og amerikanske 80'er rock- og popsange.