Italiensk forår på GAIA Museum

Selv om kulturhovedstadsåret for længst er ovre fortsætter GAIA i Randers naturligvis med at udstille værker fra anerkendte internationale outsider-kunstnere. Lørdag den 7. april åbner en udstilling af italieneren Martino Fiorattini, som kan ses frem til 18. august.

Et af Martino Fiorattinis værker der kan ses på GAIA fra 7. april

21. marts 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Kunstneren selv døde som 69 årig i 1997, men hans motiver glæder stadig besøgende på gallerier og museer rundt om i verden. Den aktuelle udstilling på GAIA bærer titlen ”Martino Fiorattini - Mellem Melonmarker og Myg”. Udstillingen består af omkring 40 malerier med tykke og lyse farver, der skildrer marker, vilde dyr, gårde og portrætter. Værkerne skildrer alle livet i melonmarkerne omkring den italienske by Cremona, hvor Martino Fiorattini arbejdede indtil 50-års alderen. Først på det tidspunkt kastede Fiorattini, sig over kunsten til stor forundring for sine naboer og venner i landsbyen. Sine lærreder fyldte han herefter med koloristiske motiver til stor begejstring for beskueren. Han malede alt det, han så omkring sig; marker, landskaber, dyr, den store flod Po. Malerierne fremstår smukke og hemmelighedsfulde - fyldt med en helt særlig magisk realisme.

GAIA præsenterer udstillingen i samarbejde med det italienske galleri ”Maroncelli 12, der er beliggende i Milano. Ved fernisering lørdag den 7. april kl. 13, kan du møde galleriets indehaver Antonia Jacchia. Hun vil sammen med en anden italiensk billedkunstner, Bruno Arcari, fortælle om det særlige i Martion Fiorattinis malerier. Bruno Arcari var i øvrigt den første der ”opdagede” Fiorattinis flotte billedkunst, der ved flere lejligheder har været udstillet på det italienske galleri.

Udstillingen er åben frem til den 18. august 2018. På åbningsdagen vil der inden ferniseringen være mulighed for brunch på GAIA fra kl. 10.30-12.30 for 129 kr. pr. person. Der skal bestilles bord på gaia@randers.dk eller tlf. 8915 8337.

GAIA Museum i Randers er et specialmuseum for den originale kunstart, der hedder Art Brut, Raw Art eller Outsider Art. GAIA Museum har en kunstsamling, der rummer mere end 400 værker af danske og internationalt anerkendte outsiderkunstnere. Herudover er GAIA Museum en kulturvirksomhed drevet i et samarbejde mellem ordinært ansat personale og mennesker med særlige behov. Kunstskolen GAIA Akademi er tilknyttet GAIA Museum. Skolen tilbyder også Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).