Hospice i Randers fejrer 10 års fødselsdag

Danmarks første kommunale Hospice har rund fødselsdag, og det skal fejres. Hospice Randers har i løbet af sine første 10 år fået opgaven som kommunens videnscenter inden for palliation, og der er desuden opstået en meget aktiv støtteforening omkring hospicet.

12. marts 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

Onsdag d. 12. marts 2008 fik Danmark sit første kommunale Hospice. Det har til huse på Lindevænget i Randers, hvor 10 års fødselsdagen markeres med en reception fredag d. 16. marts 2018.

”Vi er stolte over at kunne fejre rund fødselsdag for Hospice Randers, der i de forløbne 10 år har gjort en stor forskel for mennesker i meget svære livssituationer. Vores hospice spiller desuden en vigtig rolle som kommunalt videnscenter inden for palliation,” siger Leif Gade, formand for Omsorgsudvalget i Randers Kommune.

Musikterapi og frivillighed

De første 10 år har budt på mange forskellige initiativer på Hospice Randers. Blandt andet er en meget aktiv støtteforening blomstret op, og de frivillige støtter daglige aktiviteter og det almene vel for borgerne.

Støtteforeningen har ansat en frivillighedskoordinator, som er kommunalt finansieret. Foreningen søger desuden fonde og private donationer, der primært går til musikterapi, men også til at understøtte de frivilliges aktiviteter på hospicet.

”De frivillige og støtteforeningen gør en stor forskel for vores borgere, og deres aktiviteter skaber en rigtig god stemning,” siger Anna-Birgitte P. Gamtofte, koordinator og sygeplejerske på Hospice Randers.

Læse mere om Hospice Randers