Golf kan forebygge sygdomme

Fysisk inaktivitet en af de største risikofaktorer for livsstilssygdomme, og ifølge WHO er mere end 80 procent af verdens voksne befolkning ikke fysisk aktive nok. Randers Golfklub vil gerne gøre noget ved udviklingen og har derfor allieret sig i med Randers Sundhedscenter i et projekt, der skal fremme fysisk aktivitet for borgere i risikogruppen.

07. marts 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

En golfspiller går ofte over 10 kilometer i en runde på golfbanen, og er dermed aktive i længere tid end mange andre idrætsudøvere. Det kræver ikke mange forudsætninger at begynde golfspillet, og det gør sportsgrenen velegnet for begyndere.

Randers Golfklub ser det som en oplagt mulighed for borgere, der gerne vil i gang med en sundere livsstil.

”Vi vil gerne inspirere og bidrage til den gode livsstil ved at skabe tilbud til borgere, der ønsker at forebygge risikoen for inaktivitet og livstilssygdomme. Det er også en mulighed for de borgere, der allerede er ramt af livsstilssygdomme og gerne vil lindre symptomerne,” siger Marck L. Lindved, daglig leder af Randers Golfklub.

Randers Golfklub tilbyder i samarbejde med Randers Sundhedscenter et forløb i foråret 2018 for borgere med sundhedsmæssige udfordringer.

Værdifulde partnerskaber med foreninger

På Randers Sundhedscenter sætter man stor pris på initiativet til samarbejdet fra Randers Golfklub. Sundhedskoordinator Matias Gjerløv fortæller, at partnerskaber med idrætsforeninger er interessante, fordi de kan noget særligt:

”Ved at indgå samarbejde har vi mulighed for nå ud til en målgruppe, som vi ellers kan have svært at nå med vores eksisterende tilbud. Desuden ved vi, at fællesskabet og det sociale i foreningerne er helt centrale elementer for mennesker, når vi skal være fysisk aktive,” siger Matias Gjerløv.

Fagpersoner på sundhedscenteret tilbyder en sundhedstest før og efter forløbet. Man får desuden træning, vejledning og støtte fra kompetente fagpersoner; for eksempel en diætist, fysioterapeut, coach og golftræner. Golfudstyret bliver også stillet til rådighed.

For at deltage skal man være over 40 år, bevæge sig for lidt og generelt have problemer med at leve et sundt liv. Man behøver ikke have nogen erfaring med golf. Der er 20 pladser på holdet, der fordeles efter først til mølle princippet. Man kan tilmelde sig på Randers Sundhedscenters hjemmeside.

Tilmelding her