Find nye venner i Sverige til sommer

Randers Kommune inviterer 17 lokale unge til Nordisk Venskabsby Uge i den svenske by Västerås i sommerferien. Turen foregår i perioden 1.- 7. juli og giver unge fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island en unik oplevelse. Det er gratis at deltage, men du skal ansøge om en plads for at komme med.

NOVU giver gode venskaber og oplevelser. Foto: Asbjørn Kenne,

15. marts 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Interesserede unge i alderen 16-20 år, der er bosat i Randers kommune kan frem til den 2. april søge om at blive en del af det nordiske sommerhold.  I alt deltager 85 unge fra de nordiske lande.

Nøgleordene for NOVU - Nordisk Venskabsby Uge er kammeratskab, fagligt udbytte, netværk og masser af sjove oplevelser. Der vil dagligt være en række workshops, hvor årets tema er energi. Ikke kun energi i forbindelse med strøm eller varme,  men især også menneskelig energi. Deltagerne på NOVU 2018 vil både synge og danse sammen, og der bliver også tid til at tage på ture ud i Västerås - for eksempel til den lokale skaterpark og det nye vilde vandland "Kokpunkten Water park"

Der kræves ikke særlige forudsætninger ud over interesse for nordisk samarbejde og lyst til at få nye venskaber. De nordiske kommuner betaler rejse og ophold. Der er to voksne gruppeledere med på turen, hvor der også deltager politikere og embedsmænd fra fem nordiske kommuner - herunder Randers.

Yderligere oplysninger og ansøgningsskema finde du på hjemmesiden fritid.randers.dk

Västerås er beliggende omkring 100 kilometer nordvest for den svenske hovedstad Stockholm. Det er en af Randers Kommunes fire nordiske venskabsbyer. Formålet med venskabsby-samarbejdet er at fremme den mellemfolkelige og kulturelle forståelse på tværs af de nordiske landegrænser.