Klar med ny eventpulje

Randers Kommune opretter en eventpulje på 250.000 kroner i indeværende år. Den kan foreninger, institutioner, grupper og klubber fra hele kommunen nu søge.

08. marts 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Puljen har fået navnet Den lille eventpulje, fordi den er finansieret ud af kommunens overordnede eventpulje, som Randers Byråd har afsat til at tiltrække større nationale og internationale idræts- og kulturbegivenheder. Formålet med den nye pulje er at opmuntre til et rigt og synligt foreningsliv i hele kommunen - for såvel kultur- og idrætsområdet.

"Med puljen vil vi styrke events og arrangementer i hele kommunen. Vi ønsker også at understøtte de mange ildsjæle og foreninger, som hver dag knokler for, at Randers er en levende kommune med mange gode begivenheder," siger borgmester Torben Hansen. 

Hvordan kan man ansøge puljen?

For at komme i betragtning skal ansøgeren arrangere en lokalt forankret begivenhed, der rækker udover foreningens eller institutionens ordinære aktivitet. Det er også et krav, at der er offentlig adgang til begivenheden, der også meget gerne må inddrage flere samarbejdspartnere. Forløbelig er der afsat midler i 2018.

Der er ingen særlige tidsfrister for ansøgninger, og der skal ikke bruges et særskilt ansøgningsskema. En ansøger kan sende en mail til eventchef Mette Bertelsen på meb@randers.dk. Mailen skal indeholde en beskrivelse af begivenheden, herunder information om målgrupper  og eventuelt samarbejdspartnere. Der skal også medsendes et budget og en beskrivelse at begivenhedens øvrige finansiering. Sidst men ikke mindst skal der være en beskrivelse af overvejelserne om markedsføring og formidling af begivenheden - samt naturligvis kontaktinformationer og eventuelt CVR nr.

Der kan alene søges om tilskud fra Den lille eventpulje og ikke tilskud fra den overordnede eventpulje. Den store eventpulje bliver uddelt til for eksempel klubber og foreninger efter en individuel vurdering fra kommunens Eventudvalg. Denne vurdering sker på baggrund af en præsentation af idéer og muligheder fra de potentielle arrangører. Tilskud til arrangementer i lokale klubber, foreninger og institutioner kan søges fra Den lille eventpulje.

Interesserede ansøgere til Den lille eventpulje kan få nærmere oplysninger hos Randers Eventsekretariat eller på detsker.dk. - se under "Arrangører".